Gemeente Veere


PERSBERICHT

Schildersweek Domburg "In het licht van Walcheren" 2009

Stichting Art & Performance organiseert 17 t/m 23 mei 2009 de 6e editie van de internationale Schildersweek "In het licht van Walcheren". Een 30-tal professionele kunstenaars uit Nederland, maar ook uit Amerika, Rusland, Peru, België, Duitsland en Argentinië reizen af naar Zeeland om zich, net als hun voorgangers Mondriaan en Toorop, te laten inspireren door het Domburgse Licht. Dit evenement heeft mede als doel de badplaats Domburg opnieuw die reputatie te geven die het in het begin van de vorige eeuw had als kunstenaarskolonie. De kunstenaars zullen gedurende deze week met hun talent aan de slag gaan op het strand, op de duinen en in de straten van Domburg. Een greep uit het programma:
Op Zondag 17 mei komen ook de amateurschilders aan bod tijdens "De dag van de Zondagsschilders". Zij aan zij met de professionele kunstenaars zullen deze liefhebbers aan het werk gaan in de Domburgse straten. De drie zondagsschilders die volgens de jury het beste schilderij maken winnen een masterclass, en de beste schilder wint de Gouden Kwast.
Op Donderdag 21 mei is het "Montmartre" in Domburg. Alle schilders verzamelen zich rond de kerk en maken portretten van de bezoekers, ook zullen er Domburgse strandhuisjes beschilderd worden. Deze dag wordt aangekleed met muziek, garnalen en oesters.
Vrijdag 22 mei vindt het Concerto dell' Arte plaats in de N.H. Kerk te Domburg. Vanaf 20.00 uur zullen mezzo-sopraan Bernadette ter Heyne, pianist Rien Balkenende e.a. hun prachtige klanken ten gehore brengen. Toegangskaarten voor het concert zijn aan de deur verkrijgbaar voor ¤ 9,50. Zaterdag 23 mei om 17.00 uur zal minister-president Balkenende de expositie "In het licht van Walcheren" officieel openen. De officiële opening in de Duingalerie is alleen voor genodigden, maar aansluitend is de expositie te bezichtigen voor publiek.
De expositie bevat werken die gedurende deze week gemaakt zijn en loopt t/m 9 juli 2009 in de Duingalerie, Badhuisweg 2 te Domburg. Gedurende de gehele expositie kunnen de bezoekers stemmen op hun favoriete kunstschilder. Iedereen die een stem uit brengt, maakt kans om een schilderij te winnen! De kunstenaar die aan het einde van de expositie de meeste stemmen heeft gekregen, wint de publieksprijs "De Engel van Domburg".
Bij alle onderdelen van het programma is publiek van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.schildersweek.nl

Noot voor redacties