Gemeente Heeze-Leende


Dag van Ons Brabantse Platteland op 17 mei

Dag van Ons Brabantse Platteland in Boven-Dommel

Vanuit bruisende streekmarkt Brabants platteland ontdekken

Op de Dag van Ons Brabantse Platteland, zondag 17 mei, organiseert reconstructiecommissie Boven-Dommel samen met plattelandsvereniging Hei, Heg en Hoogeind een bruisende streek- en informatiemarkt in het centrum van Leenderstrijp. Circa 25 ondernemingen, verenigingen en organisaties presenteren zich tijdens deze gezellige streekmarkt. Daarnaast vinden er vele excursies plaats en zetten diverse agrarische ondernemers hun deuren voor het publiek open.

Geniet van de valkenier en de kinderboerderij, proef de lekkernijen van de boerderij of ga voor informatie te rade bij de Heemkundekring of Plattelandsvereniging Hei, Heg en Hoogeind. Kijk voor stoere kinderkleding in de stand van Koe & Boe, de kledinglijn van Marlies, bekend van Boer zoekt Vrouw of kom naar de modeshow die zij organiseert. Daarnaast kunt u genieten van een heerlijke Brabantse koffietafel of proeven van het varken aan het spit. Gedurende de dag zorgen diverse blaaskapellen en levensliedzanger Eric Jaspers voor extra gezelligheid. Vanaf 11:00 uur tot circa 17:00 uur is er volop leven in de brouwerij in Leenderstrijp.

Volop excursies en activiteiten

Vanaf de streekmarkt vertrekken diverse excursies. Er kan deelgenomen worden aan een van de twee huifkartochten, waarvan één met Marlies, naar bijzondere agrarische bedrijven in de buurt. Een tocht speciaal voor vrouwen! Ga naar een melkveebedrijf met borduurstudio, een boerderijcamping of een paardenrusthuis. Zelf kunt u natuurlijk ook per fiets of te voet het buitengebied van Boven-Dommel ontdekke en aan de weet komen wat een luchtwasser nu eigenlijk doet of op eigen houtje langs deze bovengenoemde bedrijven gaan: zij zijn de gehele dag opengesteld. Er is ook een wandeling uitgezet, gegidst door leden van de plattelandsvereniging. Een busexcursie met gids zet koers langs enkele reconstructieprojecten zoals beekherstel, leefbaarheidsprojecten en initiatieven in Sterksel, Baronie Cranendonck en streekhuis Boven-Dommel.

Via de website www.brabant.nl/onsplatteland kunt u zich inschrijven voor de diverse excursies. Hier zijn tevens de vertrektijden van de excursies en activiteiten te vinden.

Vitaal, mooi en schoon Brabants platteland

De Dag van Ons Brabantse Platteland maakt onderdeel uit van de herinrichting van het platteland, ook wel reconstructie genoemd. Op de streekmarkt kunt u zien hoe de provincie Noord-Brabant samen met reconstructie Boven-Dommel en partners zorgt dat natuur en landbouw hand in hand gaan. Met behoud van landschap en cultuurhistorie. En met aandacht voor leefbaarheid en recreatie. Zodat het Brabantse platteland vitaal, mooi en schoon blijft.

Alle activiteiten zijn gratis! Dus zorg dat je er zondag 17 mei bij bent op de dag van Ons Brabantse Platteland