Gemeente Enschede

Parkeren van fietsen in de Markstraat buiten winkeltijden verboden

Rijwielstalling De Graaff op zondag 17 mei extra geopend

In de Markstraat in Enschede mogen, buiten winkeltijden, geen fietsen, brommers of scooters meer worden geparkeerd. Dit fietsparkeerverbod is ingesteld om de verkeersonveilige situaties, die zich nu vooral tijdens uitgaanstijden in de Marktstraat voordoen, te voorkomen. Bovendien werd de doorgang voor hulpverleners ernstig belemmerd door het grote aantal fietsen, dat tijdens uitgaansuren in de Marktstraat werd gestald.

Bezoekers die per fiets naar de binnenstad komen, kunnen gebruik maken van een uitstekend alternatief. Onder Werkplein Enschede aan kruispunt de Graaff zit de gratis, bewaakte rijwielstalling die ruimte biedt aan 750 fietsen. De stalling kent zeer ruime openingstijden (op donderdag, vrijdag en zaterdag zelfs tot 05.00 uur `s ochtends), zodat het uitgaanspubliek er optimaal gebruik van kan maken.

Inmiddels zijn in de Markstraat de verbodsborden geplaatst. Toezichthouders van de Stichting Personeelsvoorziening Enschede zullen
- tijdens uitgaansavonden - in de Marktstraat aanwezig zijn, om te voorkomen dat mensen hun fiets daar stallen. Fietsers worden actief gewezen op de alternatieve stallingmogelijkheden. Verwacht wordt dat door deze maatregelen de verkeersveiligheid in de Marktstraat tijdens uitgaanstijden aanzienlijk verbetert.

Zondag 17 mei is rijwielstalling De Graaff extra geopend vanwege de bekerfinale!
Rijwielstalling De Graaff is zondag 17 mei aanstaande extra geopend vanwege de activiteiten in de binnenstad rondom de bekerfinale die FC Twente speelt tegen SC Heerenveen. De stalling zal op 17 mei geopend zijn van 14.00 - 02.00 uur.

Geplaatst: 14 mei 2009.

14 mei 2009