Den Haag trekt de wijken in om armoede te bestrijden

15/05/2009 13:57

Gemeente Den Haag

Datum

15 mei 2009

Den Haag trekt de wijken in om armoede te bestrijden

De gemeente Den Haag gaat vanaf aanstaande zondag 17 mei op tournee door zes wijken om de voorzieningen die de armoede bestrijden letterlijk aan de man te brengen. Dat is nodig, omdat ook deze week uit onderzoek van het Sociaal-Cultureel Planbureau bleek dat het armoedegeld de mensen niet bereikt. ,,Als Mozes niet naar de berg komt, komt de berg wel naar Mozes", zegt wethouder Henk Kool (Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie). ,,Geen mens in Nederland hoeft in armoede te leven. Ik wil daarom in Den Haag het verschijnsel uitroeien."

,,We trekken vanaf aanstaande zondag de wijken in met een speciale Den Haag Helpt Beurs. Mensen kunnen daar aan de hand van vier eenvoudige vragen te horen krijgen of ze in aanmerking komen voor de vele voorzieningen die Den Haag heeft om de armoede te bestrijden. Ook kunnen ze direct een aanvraag doen. Maar het wordt ook heel gezellig. Alles vindt plaats in een grote tent, en er zijn optredens van bekende artiesten, activiteiten voor de kinderen en een boodschappenbingo."

Het idee voor het rondreizende tentenkamp is vorig jaar geboren, toen de eerste Den Haag Helpt Beurs maarliefst 8500 mensen naar het Atrium van het stadhuis trok. Daaruit bleek hoe groot de behoefte is aan duidelijke informatie over alle voorzieningen.

Nadere informatie (uitsluitend voor de redactie):

Wethouder Henk Kool opent op zondag 17 mei om 12 uur de Den Haag Helpt Beurs in wijkpark Transvaal. U bent daarbij van harte welkom. De beurs duurt van 12 tot 17 uur. Na Transvaal doet de beurs nog vijf Haagse wijken aan: Laak (Slachthuisplein, zaterdag 23 mei), Zuidwest (Eekhoornrade, zaterdag 30 mei), Valkenboskwartier (Newtonplein, zondag 14 juni), Loosduinen (Beethovenlaan, zaterdag 20 juni en Mariahoeve (Vlaskamp, zaterdag 27 juni).

Directie Voorlichting en Externe Betrekkingen,

Milja de Zwart, tel. 070-3532018, 06-21803677.