RTL Group

RTL staat voor aap

De toekomst van de gorilla, chimpansee, orang-oetan en bonobo staat door menselijk toedoen meer en meer onder druk. Het Wereld Natuur Fonds roept met de campagne 'Sta Voor Aap' het publiek, de overheid en het bedrijfsleven op om bij te dragen aan de bescherming van deze mensapen. Bij RTL 4 is deze noodoproep aangekomen. Tussen zondag 17 mei en zaterdag 13 juni wordt er op verschillende manieren aandacht aan de campagne besteed, en wel onder de titel RTL Staat Voor Aap.

'5 Tegen 5'
Op zondag 17 mei is er een kickoff in 'Life & Cooking'. Met een apart item wordt de campagne onder de aandacht gebracht. Vanaf maandag 18 mei worden er speciale station idents en promo's uitgezonden. RTL 4-gezichten Wendy van Dijk, Winston Gerschtanowitz, Irene Moors, John Williams, Robert ten Brink en Herman den Blijker roepen in deze promos het publiek op om de actie van het WNF te steunen en daarmee de mensapen voor uitsterven te behoeden. In 'RTL Vandaag' zijn diverse personen te gast die de problematiek verder kunnen uitleggen. De actieperiode wordt op zaterdag 13 juni afgesloten met een special van '5 Tegen 5'. Hierin strijden vier BN'ers met hun families, maar de winnaars staan al vast: de mensapen.

Van de verschillende soorten mensenapen zijn er nog maar enkele honderdduizenden over. Elke soort loopt daarmee het risico om binnen 50 jaar uit te sterven. Om dit te voorkomen heeft het WNF tien projecten in Afrika en Azië in het leven geroepen, om daar de beschermde gebieden te vergroten en ter plaatse duurzame productiemethoden te promoten en economische alternatieven te creëren. De hiervoor benodigde investeringen moeten tot stand komen in samenwerking met het publiek, de overheid en het bedrijfsleven. Voor 2 euro per maand kan men het WNF steunen.

Website: www.rtlstaatvooraap.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.