Ingezonden persbericht


Leiden, 7 mei 2009

Ensemble Multifoon
Concertreeks Music in Motion in Museum Volkenkunde 17 mei 2009

Op zondag 17 mei zorgt het Ensemble Multifoon voor een bijzonder optreden in Museum Volkenkunde. Een uniek ensemble, dat de klanken van de oosterse gamelan vertaalt naar westerse muziek. Multifoon bestaat uit vijf slagwerkers die de gamelan bespelen, vaak aangevuld door een violiste en een klarinettiste. Interactie tussen wereldmuziek en hedendaagse muziek is het doel van de stichting Multifoon, waar het ensemble uit voortkomt. Met dit thema hoort dit optreden helemaal thuis in de concertreeks, die Volkenkunde i.s.m. Cultureel Centrum de X organiseert, in het kader van de grote tentoonstelling MUSIC IN MOTION. Voor het concert geldt een speciale entreeprijs, inclusief een bezoek aan de tentoonstelling én een consumptie in het gezellige museumcafé na afloop van het optreden.

De tentoonstelling Music in Motion is een muzikale reis. Vertrekpunten zijn de wereldsteden van de muziek: Bamako, Rio de Janeiro, New York, Berlijn en Tokyo. Zij brengen de voortdurende beïnvloeding van muziekgenres onderling in beeld. Actuele reportages, muziekfragmenten van over de hele wereld en eeuwenoude muziekinstrumenten maken deze cross-overs zichtbaar. De bezoeker stapt in de verschillende werelden waar muziek wordt ervaren, zoals in concertzalen en op straat. Interactieve installaties laten hem zelf onderdeel van de tentoonstelling worden. Er is een uitgebreid programma van workshops, concerten en films. De tentoonstelling is nog tot 24 augustus te zien.

Kijk voor meer informatie over de concertreeks op: www.volkenkunde.nl. Speciale entreeprijs Concertreeks: ¤ 12,50 euro (incl. tijdelijke tentoonstelling, concert en consumptie), aanvang 15.00 uur.

Ensemble Multifoon
Concertreeks Music in Motion in Museum Volkenkunde 17 mei 2009
Museum Volkenkunde
Steenstraat 1 Leiden
T 071 5168 800
www.volkenkunde.nl
info@volkenkunde.nl
Het museum is op zondag geopend van 10-17 uur.