Wereldrecord voor België?

13/05/2009 15:45

Communauté Germanophone

Op zondag 17 mei treedt een koor uit de Duitstalige Gemeenschap aan om België in het Guinessboek van de wereldrecords te zingen. De poging is aangekondigd onder de titel "Zoveel mogelijk zangeressen en zangers zingen samen een nationaal volkslied". Het recordkoor zingt de Brabançonne.

Het huidige record wordt gehouden door 264 zangeressen en zangers. Voor de poging van aanstaande zondag hebben zich 400 deelnemers aangemeld. Het "recordkoor" wordt geleid door de legerkapelmeester Yves Segers. Begeleid wordt het koor door de Koninklijke Harmonie Hergenrath, een harmonie uit de excellentiecategorie van de DG.

De zangeressen en zangers zijn tussen 8 en 80 jaar oud - de meesten zingen in een koor en hebben de Brabançonne intensief gerepeteerd. Wegens de grote leeftijdsverschillen zingen zij het Belgische nationale volkslied in hun moedertaal. Voor de geldigverklaring van de recordpoging gelden strenge regels. Alle deelnemers worden geregistreerd, een onafhankelijke jury controleert de inachtneming van de regels, en de poging moet worden gefotografeerd en gefilmd. Een brede respons in de media bevordert de opname van het wereldrecord in het Guinessboek van de wereldrecords.

TIJDSCHEMA

13 - 14 uur: inschrijving van de deelnemers

14 - 15 uur: repetitie met Yves Segers en de Harmonie Hergenrath

16 uur: recordpoging op de tribune

WAAR?

Sport- und Freizeitzentrum Worriken

Worriken 9 - B - 4750 Bütgenbach

Wegbeschrijving op de website: www.worriken.be

De recordpoging heeft plaats tijdens een sportief en cultureel volksfeest. Op sportief vlak wedijveren de negen gemeenten van het Duits taalgebied om de titel van "Meest sportieve gemeente van de DG" (bekendmaking om 17 uur). Daarnaast worden talrijke sport- en cultuurateliers evenals concerten aangeboden.