GroenLinks Start Eurocampagne GroenLinks: Parkpicknick zondag 17 mei

De campagne van GroenLinks voor de Europese verkiezingen start met een picknick op zondag 17 mei in Park Clingendael (Den Haag), van 13.00u - 17.00u. Lijsttrekker Judith Sargentini is vanaf 15.30u aanwezig.

Meer informatie over de verkiezingscampagne staat in dit persbericht.


-----

Op zondag 17 mei houdt GroenLinks een feestelijke en informele aftrap van de verkiezingscampagne voor de Europese Verkiezingen op 4 juni.

De campagne van GroenLinks concentreert zich op drie punten:
1. strijd tegen de klimaatcrisis: 'Europa' is dé plek voor grote ambities
2. wérk maken van schone energie, elektrische auto's en andere innovaties
3. de kansen die de crisis biedt voor een duurzame (groene, sociale en eerlijke) wereldeconomie

De campagne omvat verschillende activiteiten:

- parkpicknicks

- een Europabrede petitie

- lokale activiteiten en diverse debatten


1. Parkpicknicks
Europa saai en ver weg? GroenLinks brengt 'Brussel' dichterbij en bouwt in zeven goedbezochte stadsparken in het land een feestje onder het motto: "Denk groot, stem groen". Met vrolijke muziek, kinderactiviteiten en een bar met (h)eerlijke hapjes en drankjes. Bezoekers mogen zelf hun picknickkleedje meenemen, maar wij hebben ook kleedjes te leen. EP-lijsttrekker Judith Sargentini en Femke Halsema, fractievoorzitter in de Tweede Kamer, zullen kort het woord voeren en zich daarna mengen onder de picknickers. Het wordt feestelijk, vrolijk en groen!

Als er een picknick in het water valt doordat het regent, geven we daarvan Brussel de schuld. Dat is een standaardreactie van veel partijen, mogen wij ook eens een keertje?


2. Petitie voor een Green Deal
GroenLinks vraagt rond de verkiezingscampagne samen met bijna 30 andere groene partijen aandacht voor een Europese én groene aanpak van de economische crisis: de Green Deal. De Europese Green Deal vraagt om investeringen van 500 miljard euro in groene technieken en zorgt in vijf jaar tijd voor vijf miljoen banen. GroenLinks wil dat Europa in de aanpak van de crisis net zo ambitieus is als de Amerikaanse president Obama. De Europese Groene Partij is een Europabrede petitie gestart om steun te vergaren voor de Green Deal. Bijna 30 Europese groene partijen (van binnen en buiten de EU) werken samen binnen deze Europese partij (www.europeangreens.eu). De Europarlementariërs van GroenLinks maken deel uit van de Groene fractie.


3. Lokale activiteiten en debatten
Naast de parkpicknicks en de petitie organiseert GroenLinks een scala aan lokale activiteiten en doen de EP-kandidaten mee aan talloze debatten. Zo combineert de afdeling Den Haag aanstaande zaterdag het Songfestival met inhoudelijke discussies onder de noemer "Zin(g) in Europa". Zaterdag 16 mei worden Judith Sargentini en Femke Halsema aan de tand gevoeld door Libelle-journaliste Ebru Umar (Libelle Zomerweek, Almere). Judith Sargentini neemt ook deel aan het lijsttrekkersdebat dat het COC op 17 mei organiseert.

Voor het volledige activiteitenoverzicht: zie de agenda op de campagnesite http://zinineuropa.groenlinks.nl.


-----


*Overzicht parkpicknicks*

Zondag 17 mei: Park Clingendael Den Haag, 13.00 17.00 uur (lijsttrekker arriveert om 15.30 uur)
Donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag): Stadspark Maastricht 13.00 17.00 uur Vrijdag 22 mei: Kronenburgerpark Nijmegen, 12.00 16.00 uur Zondag 24 mei: Griftpark Utrecht, 13.00 17.00 uur Zaterdag 30 mei: Beekpark Apeldoorn, 13.00 17.00 uur Zondag 31 mei: Noorderplantsoen Groningen, 13.00 -17.00 uur Maandag 1 juni (2e Pinksterdag): Westerpark Amsterdam, 12.00 16.00 uur


-----


*Websiteadressen*

Campagneweblog: http://zinineuropa.groenlinks.nl
Verkiezingsprogramma en standpunten: http://standpunten.groenlinks.nl Green Deal: http://energie.groenlinks.nl
Europese Groene Partij: http://www.europeangreens.eu


-----