Ministerie van Defensie

Reünie oud-strijders druk bezocht

17 mei 2009, 9.35 uur

Foto: Harry Bontekoe Jong geleerd, oud gedaan... (foto: Harry Bontekoe)Ruim zevenduizend oud-strijders zijn zaterdag bijeengekomen in de IJsselhallen in Zwolle. Veteranen die tijdens de Tweede Wereldoorlog, in Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea en Korea hebben gediend, waren uitgenodigd om met elkaar in een ontspannen sfeer herinneringen op te halen. Foto: Harry Bontekoe De Commandant landstrijdkrachten, luitenanr-generaal Rob Bertholee heet de oud-strijders welkom. (Foto: Harry Bontekoe)

De jaarlijkse reünie vormt normaal gesproken een onderdeel van de Landmachtdagen maar vanwege de grootte van deze groep en hun leeftijd is gekozen deze dag los te koppelen van dat evenement. De Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Rob Bertholee, wil hiermee de oud-strijders bedanken voor hun inzet. Hij stelde zich persoonlijk op de hoogte van het wel en wee van deze groep.

De reacties van de veteranen waren bijzonder positief over de organisatie en ondersteuning.

Dit jaar verzorgde het Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL) in samenwerking met het Veteraneninstituut (VI) het evenement. De algemene ondersteuning was in handen van101CISbataljon, de geneeskundige ondersteuning werd verzorgd door 400 Geneeskundig Bataljon. De laatste eenheid had, op een enkele schaafwond na, weinig te doen deze dag.