Politie Noord- en Oost Gelderland
Lochem - Bestuurder brommobiel aangehouden voor rijden
onder invloed


Een 39-jarige man uit Lochem is zondagmorgen 17 mei rond 00:50 uur aangehouden voor het rijden onder invloed.


Agenten zagen de man in een brommobiel rijden over de Larenseweg in Lochem. De brommobiel voerde groot licht en viel daardoor op. De agenten hielden de man staande en lieten hem blazen. Hieruit bleek dat de man fors gedronken had. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier blies de man een promillage van 1,79. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Gaanderen - jongen op heterdaad betrapt bij diefstal fiets


Zaterdagavond 16 mei is een 15-jarige jongen uit de gemeente Oude-IJsselstreek aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij het stelen van een fiets.


Rond 20:00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat twee mannen een fietsendief hadden aangehouden. De 15-jarige jongen is door deze mannen op heterdaad betrapt bij het wegnemen van een fiets in de Van Roggenstraat in Gaanderen. De fiets stond niet op slot. De jongen heeft de fiets gepakt en probeerde hiermee weg te komen. Een getuige en de eigenaar van de fiets hebben de jongen vervolgens aangehouden. Er was nog een jongen bij de diefstal aanwezig, maar die is ontkomen. De 15-jarige jongen is overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten voor nader verhoor.


Doetinchem - twee jongens aangehouden voor niet kunnen tonen ID


Twee jongens van 17 en 15 jaar uit Arnhem zijn zaterdagavond 16 mei rond 23:15 uur op het Stationsplein in Doetinchem aangehouden omdat zij hun identiteitsbewijs niet konden tonen.


De jongens zaten in de trein van Varsseveld naar Doetinchem toen hen gevraagd werd om plaatsbewijzen. Deze hadden ze niet, en tevens konden ze geen identiteitsbewijs tonen. Gewaarschuwde politie hield de jongens aan omdat ze ook aan de agenten geen identiteitsbewijs konden tonen. Tevens werd bij de identiteitsfouillering een vervalst reisdocument aangetroffen. Beide jongens zijn ingesloten voor nader onderzoek.


Lichtenvoorde - Alcoholcontrole


De politie heeft zaterdagavond 16 mei in het centrum van Lichtenvoorde op verschillende plekken alcoholcontroles uitgevoerd.


Twee personen werden daarbij aangehouden omdat de blaastest op straat aangaf dat zij teveel gedronken zouden hebben. Op het politiebureau bleek na de ademanalyse dat beide personen niet de grens van de strafbare hoeveelheid alcohol hadden bereikt. Tijdens de controle zijn in totaal 553 blaastesten uitgevoerd. De politie is tevreden over het resultaat.


Zelhem - Twee vrouwen gewond na eenzijdig ongeval


Bij een eenzijdig ongeval op de Hummeloseweg in Zelhem zijn zaterdag 16 mei 2 vrouwen gewond geraakt. Beide vrouwen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De auto waarin de vrouwen zaten is rond 14:45 uur door nog onbekende oorzaak van de weg af geraakt en tegen een boom aangereden. De vrouwen, moeder en dochter van 57 en 24 jaar uit Zelhem, raakten bekneld in de auto. De brandweer heeft hen uit de auto bevrijd. Beide vrouwen zijn met letsel overgebracht naar het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem. De dochter heeft rugklachten aan het ongeval overgehouden, de moeder gebroken ribben.


Hengelo (GLD) - drie auto's bekrast


In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 mei zijn drie voertuigen die geparkeerd stonden op de Banninkstraat in Hengelo (GLD) bekrast.


Mogelijk zijn nog meer auto's in de omgeving van de Banninkstraat bekrast en de politie verzoekt eventuele benadeelden aangifte te doen. Tevens is de politie op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen contact opnemen met 0900-8844.



---- --