Politie Noord- en Oost Gelderland
Zutphen - Man aangehouden voor vernielen ruit


Een 43-jarige man uit Zutphen is zondagmorgen 17 mei rond 00:40 uur aangehouden omdat hij een ruit van een horecagelegenheid ingegooid had.


Een portier van een horecagelegenheid aan de Coehoornsingel in Zutphen heeft de man aangehouden. Hij had de 43-jarige man uit de horecagelegenheid gezet, maar dit stond de man niet aan en hij gooide vervolgens met een steen een ruit van de gelegenheid in. Ter plaatse gekomen politieagenten hebben de man meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor nader verhoor.


Zutphen - Man aangehouden voor vernielen ruit


Op de Schupstoel in Zutphen is zondagmorgen 17 mei een 48-jarige man uit de gemeente Zutphen aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit.


Surveillerende agenten hoorden rond 03:45 uur glasgerinkel. Op de Schupstoel troffen ze de 48-jarige man aan die met een kapotte fiets voor de vernielde ruit stond. De man is aangehouden en na verhoor weer vrijgelaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Zutphen - brand in portiekflat


In een portiekflat aan de Aert van Nesstraat is zondagmorgen 17 mei brand uitgebroken. De politie is op zoek naar getuigen.


De brand ontstond rond 05:45 uur. Het flatgebouw aan de Aert van Nesstraat heeft 4 woonlagen en op de 3e woonlaag is brand ontstaan bij de voordeur van een woning. Er was op het moment van de brand niemand in die woning aanwezig. De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te blussen. Hierdoor is de schade beperkt gebleven. 3 bewoners van naastgelegen woningen in de flat zijn naar het ziekenhuis overgebracht omdat zij rook ingeademd hadden. De politie onderzoekt de brand. Het vermoeden bestaat dat er sprake is van brandstichting en getuigen worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


EINDE BERICHTEN

-----------------------



---- --