Politie Noord- en Oost Gelderland
Apeldoorn - man aangehouden voor poging diefstal en bedreiging


Een 31-jarige man uit Apeldoorn is zaterdag 16 mei om 14:20 uur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een poging diefstal te hebben gepleegd en bedreigingen te hebben geuit tegen een 40-jarige vrouw uit Apeldoorn.


De poging diefstal vond rond 11:00 uur plaats in een supermarkt aan Kanaal Noord in Apeldoorn. De 40-jarige vrouw zag dat de man rookwaar probeerde te stelen en sprak de man hier op aan. De man legde de rookwaar terug en liep de winkel uit. Vervolgens heeft deze man de vrouw woordelijk bedreigd op het parkeerterrein van de supermarkt.
Ter plaatse gekomen agenten herkenden de 31-jarige man op de bewakingsbeelden van de supermarkt en zij hebben hem rond 14:20 uur aangehouden op zijn verblijfplaats. De politie is op zoek naar getuigen van de poging diefstal en van de bedreiging op de parkeerplaats. Het signalement van de verdachte: donkere huidskleur, krullen, circa 1,75 m lang en een zwarte jas. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844. Met name de man en vrouw die ook op de parkeerplaats met de verdachte gesproken hebben worden verzocht contact op te nemen.


Hoenderloo - woninginbraak


Bij een inbraak in een woning aan de Apeldoornseweg in Hoenderloo is in ieder geval een portemonnee met een fors geldbedrag weggenomen.


De inbraak heeft in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 mei plaats gevonden. De bewoonster was op dat moment thuis en lag op de bovenverdieping te slapen. De benedenverdieping is doorzocht en daarbij is in ieder geval een portemonnee weggenomen. De dader(s) zijn de woning binnengekomen door een raam te forceren. De politie onderzoekt de inbraak.


Beekbergen - inbraak in bungalow


Zaterdag 16 mei is tussen 12:30 en 13:15 uur ingebroken in een bungalow aan de Kaapbergweg in Beekbergen. Daarbij werden diverse goederen weggenomen.


De dader(s) zijn de bungalow binnen gekomen door een raam te forceren. Zij hebben onder meer een mobiele telefoon en een fototoestel weggenomen. De politie onderzoekt de inbraak.


EINDE BERICHTEN



---- --