Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 17-05-2009

Politie houdt man aan wegens bedreiging

EMMEN De politie heeft zaterdagavond een 48-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden in een woning aan de Emmensstraat wegens bedreiging. Agenten waren ter plaatste gegaan in verband met een melding van huiselijk geweld. Ter plaatse troffen agenten een onder invloed van alcohol verkerende man aan in de woning. Toen de agenten om tekst en uitleg vroegen, werd de man vervelend en nam een dreigende houding aan. De man werd aangehouden wegens bedreiging, hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009012058)

Alcomobilisten aangehouden

ZWARTEMEER In de nacht van zaterdag op zondag is op De Blokken een 50-jarige automobilist uit Zwartemeer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist werd door agenten aan de kant gezet omdat zijn auto een defecte koplamp had. Toen agenten hem daarover aanspraken rook de man naar alcohol. Hij moest een blaastest ondergaan en deze gaf aan dat de man had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde de man 375 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en proces-verbaal werd opgemaakt. (2009012062)

NORG Zaterdagnacht is op de Donderseweg een 44-jarige automobilist uit Norg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist werd door een politieagent aan de kant gezet vanwege zijn rijgedrag. De man moest een blaastest ondergaan en deze gaf aan dat de man had gedronken. De man bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en hij heeft een rijontzegging. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde de man 845 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod opgelegd van 12 uur. (2009012064)

ASSEN De politie heeft zaterdagnacht op de Balkenweg een 22-jarige automobilist uit Assen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd aan de kant gezet vanwege zijn rijgedrag. De man moest een blaastest ondergaan en deze gaf aan dat de man had gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde de man 315 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod opgelegd van 4 uur. (2009012066)

RHEE De politie heeft tijdens een alcoholcontrole op de Asserstraat in de nacht van zaterdag op zondag een 70-jarige automobilist uit Stegeren aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. Via een ademanalyse scoorde de man 260 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod opgelegd van 1 uur. (2009012071)

Jongeman aangehouden voor negeren vordering

BORGER De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongeman uit Hoogersmilde aangehouden bij een feesttent nabij de Buinerstraat. De jongeman was na een ruzie uit de feesttent gezet en hem werd gevorderd om het terrein te verlaten en het niet meer te betreden. De jongeman negeerde deze vordering en liep toch weer het terrein op. De jongen werd vervolgens wederom door de beveiliging van de feesttent bij een opstootje weggehaald. De politie heeft de jongeman vervolgens aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt en hij zal een Halt-traject doorlopen. Hij werd vervolgens overgedragen aan zijn moeder en mocht het politiebureau verlaten. (2009012075)

Man aangehouden wegens belediging

BORGER De politie heeft zaterdagnacht een 22-jarige man uit Nieuw Buinen aangehouden op de Buinerstraat nabij een feesttent. Een agent was bezig het verkeer op de N374 te regelen in verband met de drukte rondom het terrein van de feesttent. Rond 01.30 uur was het feest afgelopen en het publiek liep massaal naar de N374 om daar in personenautos, autobussen en taxis te stappen. Een agent sommeerde een bestuurder van een autobus om door te rijden en zijn voertuig elders te parkeren. De autobus blokkeerde het verkeer in de richting van Buinen. De buschauffeur voldeed aan deze sommatie en reed weg. De 22-jarige man uit Nieuw Buinen was het daar kennelijk niet mee eens en schold de agent uit. Na een korte woordenwisseling vroeg de agent om een legitimatiebewijs. De man reageerde daar niet op en wilde weglopen. De man werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal werd opgemaakt en de man werd ingesloten. (2009012088

Politie houdt fietsdief aan

GIETERVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Bonnerveen een 35-jarige man uit Eelde aangehouden betreffende fietsendiefstal. Agenten zagen de man fietsen op een opoefiets op de Bonnerveen. De man bleek de fiets te hebben gestolen op bij een feesttent in Borger. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009012093)

Aanhouding na mishandeling

ASSEN De politie heeft zaterdagnacht een 21-jarige man uit Assen bij een uitgaansgelegenheid in de Brinkstraat aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 21-jarige plaatgenoot een kopstoot te hebben gegeven. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009012076)

Aanhoudingen na openlijke geweldpleging

ASSEN De politie heeft zaterdagnacht drie aanhoudingen verricht bij een uitgaansgelegenheid in de Brinkstraat. De politie had een melding gekregen van een vechtpartij. Ter plaatse troffen agenten een 16-jarige jongeman aan uit Assen. Hij werd vastgehouden door een portier. De jongeman zou met een bierglas een 16-jarige plaatsgenoot hebben aangevallen. Een 21-jarige Assenaar zou ook een rol hebben gehad bij de mishandeling. De politie hield de 16-jarige verdachte en de 21-jarige medeverdachte aan. Het 16-jarige slachtoffer wilde niet geholpen worden en was zeer agressief. Hij wilde niets verklaren tegenover de politie en verzette zich. Hij werd vervolgens ook aangehouden omdat hij niet voldeed aan een vordering. Op het moment dat de politie uiteindelijk met het slachtoffer kon praten, kwam een 20-jarige man uit Assen aangelopen. Op dat moment ontstond er een ruzie tussen het 16-jarige slachtoffer en de 20-jarige man. De 20-jarige man wilde niet weggaan en werd ook aangehouden voor belemmering. Allen werden overgebracht naar het politiebureau. De aanleiding van de ruzie is onbekend. (2009012095)

Aanhoudingen op het gebied van winkeldiefstal

ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag op het Koopmansplein twee vrouwen uit Assen (25 en 28 jaar) aangehouden voor winkeldiefstal. Het duo wordt ervan verdacht goederen uit een supermarkt en verschillende warenhuizen te hebben weggenomen. Ze werden betrapt in een warenhuis aan het Koopmansplein. Ze werden allebei naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. (2009012021)

Man aangehouden na schoppen beveiligingshond

BORGER De politie heeft zaterdagnacht een 23-jarige man uit Valthermond aangehouden op een recreatieoord aan de Buinerstraat. De man was betrokken bij onenigheid op het terrein. Een beveiligingshond van de beveiliging moest worden ingezet. De man schopte de hond volgens een getuige twee keer. De man werd door de politie aangehouden betreffende mishandeling en overgebracht naar het politiebureau. (2009011078)

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft zaterdagnacht een op de Vaart ZZ een 28-jarige man uit Oosterhesselen aangehouden voor openbare dronkenschap en vernieling. De politie had een melding gekregen van een uitgaansgelegenheid aan de Vaart. Ter plaatse had de man de gelegenheid verlaten en liep zwaar onder invloed van alcohol over de straat. De man kon zich niet legitimeren. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man kreeg een bekeuring van 100 euro en mocht vervolgens het politiebureau verlaten. (2009012105)

Auto botst tegen boom

ALTEVEER In de nacht van zaterdag op zondag is een 20-jarige automobiliste uit Alteveer met een personenauto tegen een boom gebotst. De vrouw reed in een personenauto over de Alteveer en door onbekende oorzaak is de auto van de weg geraakt en ter hoogte van het Altveerviaduct tegen een boom gebotst. De vrouw zat alleen in de auto en raakte zwaar gewond. De brandweer en ambulancemedewerkers konden de vrouw uit de auto halen. De vrouw werd zwaar gewond per ambulance overgebracht naar het UMC te Groningen. Over de oorzaak van dit ongeluk en de situatie van het slachtoffer is op dit moment niets bekend. De politie verricht onderzoek naar de toedracht van dit ongeval. (2009012146)