Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

TILBURG, 17-05-2009

Twee straatrovers op heterdaad gepakt

TILBURG: De politie arresteerde zaterdagavond 16 mei twee straatrovers op heterdaad. Het tweetal ging er vandoor met de mobiele telefoon van een 24-jarige Tilburger.

Het slachtoffer zat omstreeks 19.15 uur op het trottoir van de Heuvelring. De man was bezig met het versturen van een sms-bericht, toen zijn Nokia N-96 onverwacht uit zijn handen getrokken werd. Twee jongemannen ging er vervolgens hardlopend met de gsm vandoor. Het slachtoffer zette de achtervolging in en sprak onderweg een toevallig passerende motoragent aan. Op aanwijzen van omstanders kon de agent de twee daders achterhalen in de Langestraat. De telefoon hadden ze snel in de bosjes gegooid. Die werd echter snel teruggevonden.

De twee verdachten zijn afkomstig uit Tilburg en respectievelijk 20 en 19 jaar oud. In het belang van het verdere onderzoek is het tweetal in verzekering gesteld en ingesloten in het cellencomplex van het politiebureau. Onderzocht wordt of ze wellicht meer op hun kerfstok hebben.

TILBURG: De politie onderzoekt nog een andere straatroof, die plaats vond op zaterdag 17 mei om 03.30 uur op De Heuvel. Het 36-jarige slachtoffer reed daar op zijn scooter en werd door twee mannen tegen gehouden. Al snel stond er een hele groep personen om hem heen, die hem belaagden. De 36-jarige Tilburger zag kans om te ontkomen, maar is in het tumult wel zijn sleutelbos kwijtgeraakt. Bij het onderzoek kunnen wellicht beelden van het cameratoezicht in de Tilburgse binnenstad aanknopingspunten opleveren.

Venijnig staartje na gezellige horecanacht in Tilburg

TILBURG: Agenten van de politie hielden in de nacht van zaterdag 16 mei op zondag 17 mei toezicht in en rond het centrum van Tilburg. De politie was met geüniformeerde agenten en bikers aanwezig om het uitgaansleven in goede banden te leiden. Ook werd er toezicht gehouden door middel van cameratoezicht. Tot 02.00 uur hing er een gezellige sfeer. Daarna moest de politie in diverse keren actie komen vanwege geweldsdelicten. Die werden veelal onder invloed van de nodige alcohol gepleegd. De politie verrichtte tien arrestaties.

Zes personen werden opgepakt vanwege mishandeling, waarvan er vijf in aanmerking komen voor het project 'Weekendje Weg'. In het belang van het verdere onderzoek zijn deze vijf arrestanten in verzekering gesteld. Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Geweld hoort daar niet bij! Daarom wordt hard opgetreden tegen geweld in het uitgaansleven. Wie in het weekend gewelddadig is, kan rekenen op een stevige aanpak. Meerderjarige geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Dan volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat geweldplegers voorzien van een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding op maandag het bureau mogen verlaten. Het doel van de aanpak is het aantal geweldsdelicten af te laten nemen.

De overige arrestaties hadden te maken met wederspannigheid en baldadigheid. Daarnaast bekeurde de agenten wildplassers en
verkeersovertreders.

Man bedreigt vriendin met schaar

TILBURG:. De politie heeft een 41-jarige man uit Oost- West- en Middelbeers opgepakt op verdenking van mishandeling en bedreiging van zijn 39-jarige vriendin. Het geweldsdelict vond plaats op zaterdag 16 mei rond het middaguur in de woning van de vrouw (wijk: Trouwlaan).

De vrouw deed aangifte van mishandeling en bedreiging, waarbij haar vriend een schaar gehanteerd had. Tijdens de ruzie was ze tegen de grond gegooid en diverse keren geschopt.
Daarna zou hij haar een schaar op haar keel gezet hebben en gedreigd hebben haar te doden, aldus het slachtoffer. De verdachte werd gearresteerd en ingesloten. De politie onderzoekt wat er precies is voorgevallen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partnerrelatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.
Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de
bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Politie schrijft 257 snelheidsbekeuringen uit

TILBURG: Agenten van het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant hielden zaterdag 16 mei een snelheidscontrole
uitgevoerd op de Burgemeester Bechtweg in Tilburg. Tussen 15.30 uur en 21.45 uur werd de snelheid gemeten van 2.337passerende
motorvoertuigen. Er werden in totaal 257snelheidsovertredingen geconstateerd op de weg waar 80 km/uur de maximale snelheid betreft. De snelste overtreder passeerde de radarapparatuur met 170 km/u.

De Burgemeester Bechtweg is één van de trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen te laten dalen. Deze (snelheids)controles in de regio Midden en West-Brabant vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden.
Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt onnodig veel slachtoffers. Vandaar dat de politie met deze controles automobilisten en andere weggebruikers wil wijzen op de risicos van een te hoge snelheid.


Laatst gewijzigd 17-05-2009 13:00 | © Regio Midden en West Brabant |