Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 13.20 uur

Utrecht, 17-05-2009

Motorrijders botsen tegen elkaar en raken gewond BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op de Oostelijke Randweg raakten zaterdagmiddag 16 mei twee motorrijders gewond bij een aanrijding. Een van de motorrijders was buiten bewustzijn.

De politie werd die middag om 17.30 uur gewaarschuwd door een getuige. Agenten waren binnen zeven minuten ter plaatse. Uit onderzoek bleek dat een man uit Bunschoten-Spakenburg (leeftijd onbekend) met zijn motor op de kruising met de Adriaen van Ostadestraat plotseling afsloeg zonder richting aan te geven. Daardoor kwam een achter hem rijdende 64-jarige man, eveneens uit Bunschoten-Spakenburg en op een motor, met hem in botsing. Beide motorrijders kwamen ten val en en zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.

Aangehouden voor beledigen agenten
BAARN De politie heeft zaterdagmiddag 16 mei op de Nieuwe Baarnstraat een 39-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van belediging van ambtenaren in functie.

Surveillerende agenten kregen die middag om 16.05 uur te maken met de verdachte dien langs hen fietste en daarbij zijn middelvinger opstak. Toen de agenten hem daarop aanhielden, verzette de man zich hevig. Hij moest met gepast geweld worden geboeid en ging toen mee naar het politiebureau. Hij wilde geen verklaring afleggen. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.