Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 13.20 uur

Utrecht, 17-05-2009

Aangehouden met gestolen fietsen
WOERDEN De politie heeft vrijdagmiddag en -avond 15 mei in verband met heling drie verdachten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Die middag om 14.00 uur controleerden agenten op het Stationsplein-Zuid een 16-jarige jongen uit Kamerik die in het bezit bleek van een gestolen fiets. De vader van de verdachte verklaarde de fiets een jaar geleden te hebben gekocht op de Zwarte Beurs in Vleuten voor 120 euro. De vader van de jongen deed afstand van de fiets. De politie nam de fiets in beslag.

Een paar uur later, om 16.15 uur, controleerden agenten op het Stationsplein-Zuid een 13-jarige jongen uit Woerden met een gestolen fiets. De verdachte verklaarde de fiets voor 150 euro te hebben gekocht via internet. De moeder van de jongen is in kennis gesteld. De politie nam de fiets in beslag.

Slechts vijf minuten later was het weer raak. Agenten controleerden op het Stationsplein-Zuid een 14-jarige jongen uit Woerden met een gestolen fiets. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie nam de fiets in beslag.

Dezelfde middag om 15.15 uur controleerden agenten op de Van der Valk Boumanlaan een 13-jarige jongen uit Utrecht met een gestolen fiets. Deze verdachte werd niet aangehouden, omdat de fiets al in 1997 gestolen was. De moeder van de verdachte werd in kennis gesteld. De politie nam de fiets in beslag.

Die avond om 21.05 uur controleerden agenten op de Westdam een 11-jarig meisje uit Woerden met een gestolen fiets. De politie nam de fiets in beslag en stelde de ouders van het meisje in kennis.

Taxichauffeur met mes bedreigd
MONTFOORT In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 mei werd bij de Waterpoort een 43-jarige taxichauffeur uit Utrecht met een mes bedreigd door een tot nu toe onbekende man. De politie zoekt die man en vraagt het publiek om tips.

De chauffeur had die nacht omstreeks 01.20 uur in Utrecht een klant opgepikt. In Montfoort aangekomen zei de klant dat hij moest pinnen. Ter hoogte van de Hoogstraat haalde hij echter opeens een mes tevoorschijn en bedreigde daarmee de chauffeur. Daarna rende de man weg richting het Van Rooijenplein.

Signalement
De verdachte is een:

* man

* met een blanke huidskleur

* hij droeg géén bril

* hij had géén snor

* hij droeg een donkere trui

* en een donkere broek

* hij droeg géén jas

De politie onderzoekt de zaak. Getuigen of andere mensen met tips kunnen contact opnemen met politiebureau Woerden via telefoonnummer 0900-8844.

Brandstichting
WOERDEN Op de Pyreneeënstraat werd in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 mei een personenauto in brand gestoken. De politie zoekt de dader en vraagt het publiek om tips.

Getuigen waarschuwden die nacht rond 03.20 uur de politie, toen ze twee doffe klappen hoorden en daarna een auto zagen branden. Ze zagen een aantal personen wegrennen en hoorden één van de verdachten de naam Peter noemen.

De politie onderzoekt de zaak. Mensen met tips kunnen contact opnemen met politiebureau Woerden via telefoonnummer 0900-8844.

Openlijk drugsgebruik
MIJDRECHT De politie heeft zaterdagavond 16 mei een jongeman van 19-jaar uit Kudelstaart en een jongen van 16-jaar uit Uithoorn aangehouden, die openlijk softdrugs aan het gebruiken waren en de doorgang versperden op het pad naast het bankgebouw aan de Bozenhoven. Het is verboden om in de openbare ruimte te blowen.

De verdachten moesten mee naar het politiebureau. De politie nam drie kleine hoeveelheden verdovende middelen in beslag en maakt proces-verbaal op. De ouders van de minderjarige verdachte worden in kennis gesteld.

Automobilist rijbewijs kwijt
LOENEN AAN DE VECHT - De politie heeft in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 mei een 55-jarige man uit Breukelen aangehouden die een personenauto bestuurde terwijl hij te veel alcohol had gedronken.

Agenten zagen om 01.25 uur die nacht de man met opvallend lage snelheid rijden op de Dorpsstraat . De blaasproef viel voor de bestuurder negatief uit en hij moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 595 ug/l uit.

De verdachte kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.