Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 13.30 uur

Utrecht, 17-05-2009

Aanhouding hennep en vuurwapen

UTRECHT Vrijdagavond 15 mei heeft de politie twee personen aangehouden in verband met bezit van hennepplanten en een vuurwapen.

Omstreeks 19.00 uur controleerde de politie een auto op Argonautendreef omdat deze bijna tegen een (onopvallende) politieauto was gereden. Vanuit de auto kwam een sterke hennepgeur en de 33-jarige bestuurder uit Utrecht deed direct afstand van een zak met henneptoppen. De man werd aangehouden. Tijdens de aanhouding kwam een man naar de auto gelopen en raakte aan de praat. Vervolgens greep de man iets uit het dashboardkastje en rende hard weg. Toegesnelde agenten konden de verdachte op de Ajaxdreef aanhouden. Op de vluchtroute werd in een tuin een geladen vuurwapen aangetroffen. De man, 24 jaar uit Utrecht, wordt ervan verdacht deze daar te hebben weggegooid. Beide mannen zijn op het politiebureau voor verhoor ingesloten.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT- Vrijdagavond 15 mei heeft de politie een man aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets.

Omstreeks 20.00 uur zagen agenten dat een man een fiets wegnam op de Nachtegaalstraat. De 49-jarige man uit Utrecht is vervolgens aangehouden. Er bleek ook nog een straf van twee dagen tegen hem open te staan, die hij direct mag uitzitten.

Aanrijding onder invloed

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 16 mei reed op het Zandpad een bestuurder tegen een geparkeerde auto aan waardoor blikschade ontstond. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden.

Omstreeks 04.15 uur reed de bestuurder, een 22-jarige man uit Utrecht, tegen de geparkeerde auto aan. De man was duidelijk onder invloed van alcohol en blies tijdens de ademanalyse op het bureau 780 ug/l. Het betreft een beginnend bestuurder en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal in vereniging

UTRECHT Zaterdagmiddag 16 mei heeft een groep mannen in een winkel aan de Choorstraat diefstal gepleegd met een forse buit van naar schatting 15.000,-. Een verdachte werd aangehouden.

Omstreeks 13.45 uur kreeg de politie de melding binnen van de winkeldiefstal. Bij de winkel aangekomen bleek dat een groep van ongeveer zes personen, met een negroïde uiterlijk in de winkel was gekomen. Twee personen hadden het personeel afgeleid terwijl de anderen een aantal horloges wegnamen. Een personeelslid probeerde nog tevergeefs een verdachte vast te pakken en liep hierdoor licht letsel op aan hand en knie. De politie zocht vervolgens in de direct omgeving, tevergeefs.

Later op de middag, omstreeks 17.00 uur kreeg de politie een melding binnen dat een verdacht persoon over een hek van de tuinen aan het Lauwerhof aan het klimmen was. De man, 30 jaar uit Amsterdam is vervolgens aangehouden en naar het bureau gebracht. Tevens werd een tas aangetroffen met daarin het paspoort van de aangehouden verdachte en enkele horloges die uit de winkel aan de Choorstraat waren gestolen. De politie verzoekt eventuele getuigen van de diefstal contact op te nemen met het politiedistrict Utrecht centrum via 0900 8844.

Diverse aanhoudingen heling

UTRECHT In het afgelopen weekend heeft de politie diverse personen aangehouden in verband met heling. In totaal zeven personen.

Vrijdavond 15 mei hield de politie omstreeks 20.45 uur op de Kaap Hoorndreef een man aan, die op een nieuwe damesfiets reed welke eerder dit jaar in Houten gestolen bleek te zijn. De fietser, een 25-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden in verband met heling.

Zaterdagmiddag 16 mei heeft de politie omstreeks 12.15 uur een man aangehouden op de Amazonedreef in verband met heling van een gestolen fiets. De fiets viel op omdat het slot niet origineel was. Op basis van de verklaring van de 38-jarige man uit Utrecht is de politie naar de plaats gegaan waar de man de fiets had gekocht. Dit was aan de Kwangodreef bij een man die vanuit een garagebox fietsen koopt en verkoopt. De eigenaar van de zaak verklaarde inderdaad de fiets aan de 38-jarige man te hebben verkocht. Bij controle van de aanwezige fietsen in de garagebox, bleken twee andere fietsen ook gestolen te zijn. De 67-jarige eigenaar uit Utrecht is vervolgens aangehouden op verdenking van heling.

Zaterdagavond 16 mei heeft de politie omstreeks 21.15 uur drie jongens aangehouden op de hoek van de Krugerstraat en de Muntkade op verdenking van heling van een scooter. De drie jongens vielen op omdat ze met de scooter liepen en het niet lukte deze te starten. De jongens konden geen eigendomsbewijs laten zien en zijn vervolgens aangehouden. Op de scooter waren ook geen kenteken of chassisnummer te vinden. De herkomst van de scooter wordt onderzocht en de jongens van 14, 16 en 17 jaar uit Utrecht worden verhoord.

Zaterdag 16 mei heeft de politie omstreeks 23.30 uur een man aangehouden op verdenking van heling van gestolen autoradios. De man zat in een stilstaande auto aan de Rooseveltlaan en gooide een tas weg toen hij de politie zag. Later pakte hij de tas weer en deed deze in zijn auto. Vanwege dit verdachte gedrag, controleerden de agenten de man en de auto en daar werden twee autoradios in aangetroffen die eerder in Utrecht zijn gestolen. De goederen zijn in beslag genomen en de 18-jarige man uit Utrecht is aangehouden.

Baldadige jeugd aangehouden

DE MEERN Zaterdagmiddag 16 mei heeft de politie vijf jongens aangehouden in verband met baldadig gedrag op het Scholenpad.

Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie de melding binnen dat een groepje jeugd overlast zou veroorzaken en rommel zou maken bij een speelplein aan het Scholenpad. Toen de agenten daar aankwamen, zagen zij een stapel kranten branden en veel rommel liggen. Zij troffen een groep jongens aan die volgens getuigen verantwoordelijk waren. De jongens, in de leeftijd van 13 tot 16 jaar en afkomstig uit De Meern en een uit Almere, zijn aangehouden. Zij krijgen een boete voor hun gedrag.

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT Zaterdagmiddag 16 mei heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets aan het Smaragdplein.

De politie werd omstreeks 17.45 uur gealarmeerd dat een fiets was weggenomen. Een winkelmedewerker had gezien dat de verdachten met de fiets een woning aan het Smaragdplein in waren gelopen. Op basis van het signalement, aangevuld met camerabeelden, werden de verdachten in de woning aangehouden. Het ging om een 21-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige man uit Amersfoort. De fiets is teruggebracht naar de eigenaar.

Verboden wapenbezit

UTRECHT Zaterdagavond 16 mei heeft de politie een boksbeugel in beslag genomen.

Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie de melding over het wapen binnen en is naar het Van Starkenborghhof gegaan. De verdachte was al op weg met een scooter en kon op de Cremerstraat staande worden gehouden. De jongen, 16 jaar uit Utrecht, gaf direct de boksbeugel af en krijgt proces-verbaal voor verboden wapenbezit.

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT Zaterdagavond 16 mei heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Tigrisdreef.

De politie kreeg omstreeks 23.45 uur de melding binnen van een benedenbewoner die last had van wateroverlast. In de woning waar het water vermoedelijk vandaan kwam, was niemand aanwezig. Binnen troffen de agenten een kwekerij aan met 260 hennepplantjes. Deze is ontmanteld en de woning afgesloten. De eigenaar wordt op het bureau ontboden.

Beginnend bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 mei heeft de politie omstreeks 01.00 uur een bestuurder aangehouden op de Marnixlaan in verband met rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder viel op vanwege zijn onvaste rijgedrag en bij de ademanalyse blies hij 445 ug/l. Het rijbewijs van de 19-jarige bestuurder uit Utrecht is ingevorderd omdat hij een beginnend bestuurder is. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedrijfsinbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 mei vond op de Zadelstraat een inbraak in een winkel plaats. De politie heeft een verdachte aangehouden.

Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie de melding van de inbraak in een winkel aan de Zadelstraat binnen. Ter plaatse bleek een winkelruit te zijn ingegooid en diverse kleding te zijn weggenomen. Met behulp van camerabeelden werd duidelijk dat bij de inbraak een personenauto en een scooter zijn betrokken die in de richting van de Dom zijn weggereden. De politie zocht direct met meerdere voertuigen de omgeving af. De auto, die ook gestolen bleek te zijn, werd op de Kardinaal de Jongweg gezien en raakte op het Eykmanplein in een slip en raakte daarbij licht twee politievoertuigen. De auto reed vervolgens in de richting van Voordorp en werd op de hoek van de H.Bourguibastraat en de Sarteweg klemgereden. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Utrecht, probeerde nog lopend weg te komen maar werd aangehouden. Het voertuig met daarin de buit werd in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak en is nog op zoek naar de scooterbestuurder.