Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 13.30 uur

Utrecht, 17-05-2009

Vechtpartij op voetbalveld

NIEUWEGEIN Zaterdagmiddag 16 mei vond op het voetbalveld aan het Sportpark Galecop een vechtpartij plaats. Een persoon liep daarbij een gebroken neus op waarvoor een verdachte is aangehouden.

Omstreeks 15.15 uur vond na afloop van een wedstrijd een opstootje op het voetbalveld plaats. Een 25-jarige man uit Houten wordt ervan verdacht een 18-jarige man uit Nieuwegein te hebben mishandeld waardoor de Houtenaar een gebroken neus opliep. De man uit Nieuwegein is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Blauwe nacht

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 mei heeft de politie alcoholcontroles gehouden op de AC Verhoefweg en de Weg naar de Poort.

In totaal werden vier bestuurders aangehouden in verband met rijden onder invloed van alcohol. Een van 410 ug/l, een van 485 ug/l, een van 475 ug/l en een van 595 ug/l waarvoor het rijbewijs is ingevorderd. Alle bestuurders ontvangen een proces-verbaal.

Autodief aangehouden

NIEUWEGEIN Met hulp van een oplettende en vasthoudende melder heeft de politie vrijdagavond 15 mei een man aangehouden op verdenking van diefstal van een auto aan het Wenckebachplantsoen.

Omstreeks 20.45 uur kreeg de politiede melding van de diefstal binnen en ter plaatse gekomen bleek dat de eigenaar van de auto achter de verdachte aan zat. Deze 24-jarige man uit Nieuwegein had vanuit zijn flat gezien dat een man in de auto inbrak. De eigenaar is vervolgens naar de auto gegaan waarop de verdachte eruit wegliep en heeft hem achterna gezeten tot aan de Kloosterbrug. De toegesnelde agenten konden de verdachte vervolgens aanhouden op de Kloosterdrift. Een goede samenwerking tussen politie en burger. Het bleek om een 39-jarige man uit Utrecht te gaan die bij de politie bekend is. Uit onderzoek is gebleken dat het contactslot van de auto is geforceerd. De politie vermoedt dat de verdachte de auto heeft willen stelen.

Tien aanhoudingen Lekfeest

LOPIKERKAPEL Tijdens het Lekfeest aan de Lekdijk Oost heeft de politie afgelopen weekend diverse personen aangehouden in verband met harddrugs, belediging en baldadigheid. In totaal werden tien personen aangehouden waarvan zeven personen (onafhankelijk van elkaar) in verband met het bezit van harddrugs en drie personen in verband met belediging en/of baldadigheid. De organisatie van het feest heeft gezorgd voor fouillering bij het betreden van het terrein en op het terrein wanneer daar aanleiding toe was.

Vrijdagavond 15 mei werd een 21-jarige man uit IJsselstein bij de entreefouillering aangehouden in verband met het bezit van diverse wikkels speed en cocaïne. Tevens werd er in zijn auto diverse zakjes en ponypacks met cocaïne gevonden. De man verklaarde ook in zijn woning in IJsselstein harddrugs te hebben waarop de politie direct een doorzoeking organiseerde. Ook daar werden diverse verpakkingen met harddrugs en een weegschaal vermoedelijk voor drugshandel gevonden. De man is op het politiebureau ingesloten en de drugs zijn in beslag genomen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 16 mei vonden op het feestterrein omstreeks 00.45 uur ongeregeldheden plaats. Toen een man door de beveiliging van het terrein af werd gestuurd, sloeg deze tegen een geparkeerde politieauto. De 18-jarige man uit Berkenwoude is vervolgens aangehouden in verband met baldadigheid.

Zaterdag 16 mei heeft de politie omstreeks 19.00 uur een 33-jarige vrouw uit IJsselstein aangehouden in verband met overtreding van de Opiumwet. Zij was in het bezit van twee wikkels met cocaïne. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Even later werd ook een 20-jarige man uit Lopik aangehouden in verband met bezit van een kleine hoeveelheid cocaïne. Omstreeks 20.45 uur werd een verdachte door de beveiling aangehouden in verband met drugsbezit. De 23-jarige man uit Lopik bleek in het bezit te zijn van acht ponypacks amfetamine. De man is op het politiebureau ingesloten. Een uur later, om 21.45 uur, werd een 26-jarige man uit Houten aangehouden in verband met bezit van 35 verboden pillen en een kleine hoeveelheid cocaïne. De man is op het politiebureau ingesloten. Diezelfde avond werden twee pillen aangetroffen in het bezit van een 22-jarige man uit IJsselstein die daarvoor is aangehouden. Een zevende persoon werd aangehouden in verband met drugsbezit maar direct weer vrijgelaten in verband met de geringe hoeveelheid.

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 mei zijn ook drie personen aangehouden in verband met belediging en belemmering van agenten. Een verdachte, een 25-jarige man uit Lopik, verzette zich bij de aanhouding en een man (29 jaar uit Lopik) en een vrouw (23 jaar uit Jaarsveld) belemmerden de aanhouding, waarop zij ook zijn aangehouden.