Socialistische Partij

Groningen genomineerd als beste ouderenstad

17-05-2009 * De stad maakt kans op de titel 'Best presterende gemeente op het gebied van ouderenbeleid'. Samen met de gemeenten Breda, Hulst, Schiedam en Sittard-Geleen is Groningen genomineerd door het ouderenplatform Senior Nu! Het resultaat van drie jaar linkse samenwerking.

Jannie Visscher, de ouderenwethouder van de SP.
Het platform Senior Nu! keek vooral naar participatie, wonen, welzijn en zorg. Daarbij zijn aspecten als informatievoorziening, keuzevrijheid van ouderen en het voorzieningenniveau langs de meetlat gelegd. De gemeenten hebben de informatie verstrekt en die is vervolgens getoetst bij de lokale ouderenraden of Wmo-raden. Groningen scoorde goed op die punten. De nominatie is het resultaat van goede samenwerking van gemeente met corporaties en maatschappelijke organisaties én drie jaar sociaal beleid van het linkse college waarin de SP met Jannie Visscher de wethouder ouderen levert.

De Vereniging Nederlandse Gemeenten maakt de winnaar op 3 juni bekend tijdens een landelijke bijeenkomst van Senior Nu! Op die bijeenkomst staat het lokale ouderenbeleid centraal.