Ingezonden persbericht


Slagveld in Le Mans brengt het DeGraaf Grand Prix Team één punt

De Grand Prix van Le Mans was een slagveld voor de rijders in de 125cc klasse. Maar liefst 30 valpartijen werden geregistreerd in deze race waarvan meerdere rijders zelfs twee of drie maal crashten. Randy Krummenacher kwam zelfs drie maal ten val maar wist de race uit te rijden en pakte hiermee zijn eerste punt van het seizoen. Danny Webb kwam al vroeg in de race ten val en kon helaas de race niet vervolgen.

De warm-up sessie werd op droog asfalt verreden. Beide DeGraaf Grand Prix rijders reden een goede sessie. Danny Webb kwam tot een uitstekende 5e positie terwijl de Zwitser Randy Krummenacher naar een 15e plek reed.

Een half uur voor de race begon het langzaam aan te druppelen maar het veranderde al snel in serieuze regen. Danny Webb had een goede start maar was voorzichtig in de eerste paar ronden en bouwde mooi de wedstrijd op. Helaas kwam Webb toch ten val en brak hierbij de linker stuurhelft af van zijn Aprilia en was de race over.

Randy Krummenacher presteerde het wel om de race uit te rijden ondanks drie (!) keer onderuit te gaan. Krummenacher had steeds het geluk dat zijn Aprilia nagenoeg onbeschadigd was en de race kon vervolgen en zo zijn eerste punt van het seizoen te pakken.

Randy Krummenacher (15e): "Dit was tot nu toe een van de vreemdste races die ik ooit gereden heb! Het was enorm glad op de baan en ik ging er zelfs drie keer vanaf. In de een na laatste ronde ging ik er voor de derde keer af maar ik kon de baan commissarissen ervan overtuigen dat ik echt nog wilde rijden. Gelukkig lieten ze me gaan en kon ik de race uitrijden en mijn eerste punt pakken."

Danny Webb (DNF): "Ik ben niet blij met deze race. Hier op Le Mans is zo enorm glad als de baan nat is en ik probeerde de race op te bouwen en vertrouwen te winnen. Toch ging het fout en had ik de pech dat de clip-on en de voetsteun kapot waren. Het is erg jammer maar in Mugello zal ik er weer staan."