Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

BERGEN OP ZOOM, 17-05-2009

Arrestatie na vechtpartij

STAMPERSGAT: Naar aanleiding van een vechtpartijtje in een
horecagelegenheid in Stampersgat arresteerde de politie een 20-jarige inwoner van Nijmegen.

Het geweld vond plaats op zaterdagavond 16 mei tijdens een
darttoernooi. De 20-jarige verdachte verkeerde sterk onder invloed van alcohol en misdroeg zich. Toen zijn vader hem aansprak op zijn gedrag, sloeg de vlam in de pan. Een 38-jarige man uit Stampersgat moest het daarbij ontgelden en kreeg een klap op zijn gezicht. De verdachte bleef echter om zich heen slaan en schoppen. Buiten de
horecagelegenheid vernielde hij op die manier nog een buitenspiegel van een geparkeerde auto. Zowel het slachtoffer van de klap, als de auto-eigenaar deden aangifte. De verdachte werd in het politiebureau ingesloten en wordt momenteel verhoord. Hij zegt dat hij zich weinig van de gebeurtenissen kan herinneren.

STEENBERGEN: De politie moest ook in actie komen bij een
ordeverstoring op de Markt in Steenbergen. In een horecagelegenheid was ruzie geweest, waarna zich op de Markt twee groepen jongeren vormden, die elkaar uitdaagden. Agenten kwamen tussenbeide en slaagden erin de groepen uit elkaar te houden. Ze kregen daarbij goede
ondersteuning van het aanwezige horecapersoneel, die hun best deden om de zaak niet te laten escaleren. Het kwam verder dan ook niet tot wanordelijkheden. Een 44-jarige man uit Steenbergen werd gearresteerd omdat hij de agenten bij herhaling uitschold voor van alles. In het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt, waarna hij een dagvaarding voor 28 juli a.s. uitgereikt kreeg.

Roken in bed leidt tot woningbrand

FIJNAART: Op zaterdagavond 16 mei ontstond er kort voor middernacht brand in een woning aan de Nieuwe Dorpsweg. De 23-jarige bewoner wakker was geworden van rook in zijn
slaapkamer. Waarschijnlijk is hij met een smeulende sigaret in slaap gevallen, waardoor het dekbad vlam vatte. De bewoner heeft eerst geprobeerd om zelf het vuur te blussen. De gewaarschuwde brandweer heeft de matrassen en het dekbed uit het raam gegooid en geblust. Het slachtoffer had veel rook binnen gekregen en is voor de nader medisch onderzoek meegenomen door het ambulancepersoneel. Voor de gedupeerden is Stichting Salvage ter plaatse gekomen voor persoonlijke
hulpverlening en schadebeperking namens de verzekeringsmaatschappijen.

Agenten betrappen koperdieven op heterdaad

ROOSENDAAL: Twee koperdieven werden door de politie op heterdaad betrapt toen zij hun slag trachtten te slaan in de voormalige Zuid West Hallen aan de Commandobaan.

Het duo werd zaterdagavond 16 mei om 21.30 uur betrapt. Het
evenementencomplex Zuid West Hallen is vorige week zaterdag volledig door brand verwoest. In afwachting van definitieve sloop is het terrein afgezet met een hekwerk door de gemeente Roosendaal. De twee verdachten hadden het hek opengemaakt en hun auto op het terrein gezet. In de kofferbak vond de politie een hoeveelheid koper terug die vermoedelijk afkomstig is uit de brandresten. De mannen zaten onder het roet en stonken naar brand. Het gaat om een 37-jarige man uit Halsteren en een 31-jarige inwoner van Bergen op Zoom. Ze zijn allebei in verzekering gesteld. Daarnaast zijn hun auto, de buit en hun gereedschappen in beslag genomen.

Politie zoekt straatrovers

BERGEN OP ZOOM: De politie onderzoekt een straatroof, die plaats vond op zaterdagavond 17 mei om 23.15 uur op Markiezaatsweg. Het 26-jarige slachtoffer uit Bergen op Zoom reed over de daar aanwezige fietsbrug toen hij door drie jongemannen werd tegen gehouden en werd mishandeld. Onder bedreiging van een vuurwapen moest hij vervolgens zijn mobiele telefoon en portemonnee afgeven. De daders gingen er te voet vandoor in de richting van de Borgvlietsedreef. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan, waarbij hij ook het signalement van de daders omschreef. Later belde er nog een andere man, die op dezelfde locatie, kon ontkomen toen drie jongens hem van de fiets wilde trekken. Mogelijk gaat het hierom dezelfde daders. De politie heeft met de melder afgesproken dat hij alsnog aangifte doet van deze poging.

De politie onderzoekt de beide zaken en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op telefoonnummer 0800 7000.


Laatst gewijzigd 17-05-2009 14:36 | © Regio Midden en West Brabant |