Politie Brabant-Noord

Inbrekers aangehouden en hennepkwekerij aangetroffen

's-Hertogenbosch, 17-05-2009

De politie heeft zondagmorgen na een inbraakmelding vier verdachten aangehouden. Rond 08.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een inbraak in een woning aan de Orthen. Agenten waren snel ter plaatse en zagen een van de verdachten bij de woning lopen. Hij ging ervandoor toen hij de politie zag, maar werd in de Orthenstraat aangehouden. Het ging om een 19-jarige Bosschenaar. Het viel de agenten op dat de man naar hennep rook. Op dat moment renden drie mannen weg van het huis. Twee van hen konden na een korte achtervolging aangehouden worden. Het ging om een 18-jarige Bosschenaar en een man die zijn naam niet wilde opgeven. Zijn identiteit wordt nog onderzocht. Agenten keken vervolgens uit naar de vierde verdachte die even later werd aangehouden op de Orthen. Deze verdachte is een 19-jarige Bosschenaar. Het viertal is overgebracht naar het politiebureau en daar inverzekering gesteld.

Uit onderzoek in de woning waar was ingebroken bleek dat er een hennepkwekerij in de kelder zat. In totaal stonden er 116 hennepplanten in de kwekerij.

De bewoner, een 43-jarige Bosschenaar, was tijdens de inbraak niet thuis. Hij meldde zich op verzoek van de politie en is aangehouden. De man is inverzekering gesteld.

De politie is een onderzoek gestart.