Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 mei 2009



Aanhoudingen i.v.m. vals geld
Almelo

Drie Bulgaarse mannen zijn aangehouden in Almelo i.v.m. het in bezit hebben van vals geld.

Op vrijdag 15 mei omstreeks 18.30 uur heeft de politie aan de Weezebeeksingel in Almelo een auto gecontroleerd. Dit, nadat bij de politie meldingen waren binnengekomen dat de inzittenden van deze auto even hiervoor bij een aantal winkels op de Woonboulevard in Almelo hadden getracht geld te wisselen, dat vals zou zijn. In de auto werden diverse bankbiljetten aangetroffen, die waarschijnlijk vals waren. De drie inzittenden, allen mannen, afkomstig uit Bulgarije, 33, 37 en 45 jaar oud zijn overgebracht naar het politiebureau, waar zij zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek. (09-057044)

Rijbewijs ingevorderd
Enschede

Rijbewijs ingevorderd van Enschedese automobilist i.v.m. het niet stoppen na betrokkenheid bij een aanrijding en het onder invloed verkeren van alcohol.

Op vrijdag 15 mei omstreeks 22.10 uur kwam er bij de politie een melding dat een automobilist was doorgereden, nadat hij betrokken was bij een verkeersongeval met materiele schade op de B. Willem ter Kuilestraat in Enschede. De automobilist werd door de politie even hierna aangehouden aan de Hofstedeweg in Enschede. De 50-jarige automobilist uit Enschede weigerde om mee te werken aan een blaastest. Zijn rijbewijs is hierop ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-057099)

Rijbewijs ingevorderd
Losser

Een 19-jarige automobilist is zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij betrokken was bij een aanrijding met een fietser en hierbij onder invloed van alcohol verkeerde. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Op zaterdag 16 mei omstreeks 01.00 uur heeft er op de Gronausestraat in Losser een aanrijding plaatsgevonden, waarbij een 18-jarige fietser uit Losser en een 19-jarige automobilist uit Enschede betrokken waren. De fietser kwam vanuit de binnenstad samen met twee vrienden gefietst en zij staken de Langenkamp over richting de Fakkel. De fietsers hadden het inrijverbod dat hier geldt genegeerd. Vlak voor de Fakkel kwam de 18-jarige fietser ten val. Op dat moment kwam een auto vanaf de Fakkel aangereden en de automobilist van deze auto kon de fietser die op de grond lag niet meer ontwijken en raakte de jongeman. De fietser uit Losser is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 19-jarige automobilist, een beginnend bestuurder, uit Enschede is zijn rijbewijs kwijtgeraakt, omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De blaastest wees 0,58 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-057134)

Vals geld
Hengelo

De politie heeft op zaterdag 16 mei een 23-jarige man uit Delft aangehouden i.v.m. het betalen met vals geld in een horecagelegenheid in Hengelo aan het Burgemeester Jansenplein.

Op zaterdag 16 mei omstreeks 02.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een horecamedewerker een man staande had gehouden, nadat hij had afgerekend met een vals bankbiljet. De politie heeft de man, 23 jaar en afkomstig uit Delft overgebracht naar het politiebureau i.v.m. nader verhoor. De man bleek nog meer valse biljetten in zijn bezit te hebben. De man is ingesloten en in verzekering gesteld.(09-057148)

Drugs

Hellendoorn

Op een evenemententerrein aan de Luttenbergweg in Hellendoorn zijn zaterdag 16 mei vier mensen aangehouden i.v.m. het in bezit hebben van meer dan de toegestane hoeveelheid drugs.

Een 19-jarige vrouw uit Tilburg, een 21-jarige man uit Amsterdam, een 23-jarige man uit Tilburg en een 21-jarige vrouw uit Eindhoven zijn op zaterdag 16 mei op een evenemententerrein in Hellendoorn aangehouden, omdat zij meer dan de toegestane hoeveelheid drugs bij zich hadden. De drugssoorten die zijn aangetroffen waren o.a. GHB, speed, hasj, wiet en XTC. (09-057129)

Rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een automobilist reed op zondag 17 mei op de Haaksbergerstraat in Hengelo een verkeersbord omver. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Op zondag 17 mei omstreeks 01.00 uur kwam er een melding binnen dat er op de Haaksbergerstraat een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek dat een 69-jarige automobilist uit Enschede een verkeersbord had omgereden. De blaastest wees 1,7 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-057564)

Rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Op zaterdag 16 mei heeft een automobilist uit Borne een aanrijding veroorzaakt op de Bornsestraat in Hengelo. De man had teveel alcohol genuttigd.

Vlak voor de rotonde op de Bornsestraat in Hengelo reed een 54-jarige automobilist op zaterdag 16 mei omstreeks 22.00 uur achterop een stilstaande auto. De blaastest die de bestuurder moest afleggen wees uit dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij blies 1.4 promille. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-057455)

Rijbewijs ingevorderd

Almelo

Een 21-jarige automobilist uit Arnhem is zijn rijbewijs kwijtgeraakt i.v.m. rijden onder invloed van alcohol.

Op zaterdag 16 mei omstreeks 23.30 uur werd een 21-jarige automobilist uit Arnhem op de Burgemeester Raveslootsingel in Almelo gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De blaastest wees uit dat deze beginnend bestuurder teveel alcohol had gedronken. Hij blies 1,12 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-057491)



Politie Twente