Politie Zeeland


---


O-1000-2009 Inbraak in café


Tussen 02.30 uur vrijdagnacht en 07.00 uur zaterdagmorgen is ingebroken in een café in Bruinisse.
Om het pand binnen te komen hebben de inbrekers een deur geforceerd. Uit het café is een geldbedrag van enkele honderden euro's weggenomen. Ook werden gokkasten opengebroken. De schade die de daders hebben aangericht bedraagt ook enkele honderden euro's.
In een snackbar in Oost-Souburg werd in dezelfde nacht ook ingebroken.
Tussen vrijdagavond 22.30 en zaterdagmorgen 11.30 uur is in het pand een ruit verbroken. Uit het bedrijf is een geldbedrag van enkele honderden euro's weg. Ook werd hier elektronica weggehaald en enkele treetjes bier.
In een café in Tholen is in dezelfde nacht gepoogd in te breken.
Hier vond de poging tot inbraak plaats tussen 02.15 en 14.30 uur. De inbrekers hebben geprobeerd een slot te verbreken, maar dat bleek meer moeite te kosten dan zij waarschijnlijk dachten.


Z-1001-2009 Brand in Graauw


Twee mannen hebben gistermiddag rond 14.00 uur ademhalingsmoeilijkheden opgelopen bij een poging tot het blussen van een brand in een woning.
De brand was ontstaan in een wasdroger op de zolder van een woning in de Rozenstraat. Alle bewoners hebben het pand veilig kunnen verlaten. Eén van hen ging met een buurman terug de woning in om de brand te blussen. Dat is niet gelukt en de brandweer werd gebeld. Die had de brand binnen tien minuten onder controle. Beide mannen die de brand hebben geprobeerd te blussen zijn aan het zuurstof gezet door ambulancemedewerkers. Er is niemand naar het ziekenhuis overgebracht. Gegevens van de twee mannen zijn niet bekend. Omstreeks 14.40 uur werd het sein brand meester gegeven.

Z-1002-2009 Onder invloed
Omstreeks 15.43 uur zaterdagmiddag reden agenten in een politieauto over de Westlangeweg in Hoofdplaat.
Midden op de rijbaan zagen zij een personenauto stil staan. De motor draaide nog. In de auto zat een man nogal verdwaasd om zich heen te kijken. De agenten lieten de man uit de auto stappen en hebben een blaastest afgenomen bij hem. Hieruit bleek dat hij veel te veel gedronken had. Hij is overgebracht naar het bureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag hiervan was dat de man bijna 6 (!) keer teveel had gedronken. (Hij blies 1155 ug/l). Het is niet verwonderlijk dat het rijbewijs van deze 51-jarige Belg uit Knokke is ingevorderd door de agenten.

Z-1003-2009 Drugscontrole bij de veerboot
Naar aanleiding van klachten heeft de Zeeuwse politie gistermiddag tussen 15.00 en 16.30 uur een controle gedaan bij de veerboot in Breskens.
In de anderhalf uur dat de agenten daar hebben gestaan hebben zij bijna 60 gram softdrugs in beslag genomen. Alle 7 personen die zijn gecontroleerd betroffen Belgische 'toeristen'. Zij waren afkomstig uit: Knokke, Assenbroek, Izegem, Sintkruis, Blankenberge en Stene. De mannen (want het waren allemaal mannen) varieerden in leeftijd tussen 19 en 43 jaar. Zij hadden wiet en hasj op zak. De mannen kregen allemaal een boete van ¬ 100,- of ewiet en hasj op zak. De mannen kregen allemaal een boete van E 100,- of een dagvaarding. Diegenen die een dagvaarding hebben gekregen dienen zich binnenkort voor een rechter te verantwoorden.