Ingezonden persbericht

Persbericht, 7 mei 2009

De Verborgen Stem gaat op zoek naar verborgen stemmen in Utrechtse wijken
een serie muzikale en culinaire ontmoetingen

Iedereen zingt. Bij bruiloften, verjaardagen en begrafenissen maar ook tijdens de afwas of het naar bed gaan. Uit onderzoek is gebleken dat in alle culturen zangtradities bestaan die vaak alleen hoorbaar zijn voor de eigen gemeenschap. Vrede van Utrecht en Kosmopolis Utrecht organiseren een serie wijkedities waarbij gezocht wordt naar deze 'verborgen stemmen' in de Utrechtse wijken, onder de titel De Verborgen Stem. Bestaande koren uit verschillende wijken en culturele gemeenschappen worden bij elkaar gebracht op een podium om deze `verborgen stemmen` te laten horen en met elkaar te verbinden. De eerste editie van De Verborgen Stem vindt plaats op 17 mei a.s. in het Hart van Lombok en wordt gepresenteerd door de Hindoestaanse zanger, dichter en componist Raj Mohan.

Deelnemende koren aan deze eerste editie zijn het Soefikoor Aisa, het kerkkoor Hosanna met Congolese zang, het Djintan-koor met Hollandse smartlappen en Indonesische Krontjong. Raj Mohan verbindt de koren door inhoudelijk in te gaan op ieders repertoire, keuzes in zang, muziek en het gekozen thema. Naast muziek en de verhalen wordt het publiek getrakteerd op de lievelingshapjes en recepten van de deelnemende koren, gemaakt door de jongerenkookclub van Westside Van elke editie worden opnames gemaakt die uiteindelijk zullen resulteren in een cd waarop de muziek, de verhalen en de recepten tot een sluitend geheel worden verbonden.

Datum: Zondag 17 mei
Tijd: 15:00 tot 18:00 uur
Locatie: Hart van Lombok (zorgcentrum Aveant), Kanaalstraat 197, Lombok-Utrecht
Toegang: gratis

De volgende edities zijn op 4 juli in Kanaleneiland en na de zomer in Zuilen en Overvecht. Voor meer informatie: www.kunstinmijnbuurt.nl en www.kosmopolisutrecht.nl.

De Verborgen Stem wordt georganiseerd door Kosmopolis Utrecht en het Kunst in mijn Buurt programma van Vrede van Utrecht. Vrede van Utrecht is een initiatief van provincie en gemeente Utrecht. De Verborgen Stem wordt mogelijk gemaakt door Europa Cantat, Stichting DOEN, SNS REAAL en K.F. Hein Fonds.