Ingezonden persbericht


PERSBERICHT STICHTING ZEVENHEUVELENLOOP | 1-4-2009

Marikenloop steunt 'Because I am a Girl'
LOPEN VOOR GOEDE DOEL TIJDENS GROOTSTE LADIESRUN

Duizenden vrouwen en meiden zullen 17 mei aan de start staan van de 7e Marikenloop in Nijmegen. In enkele jaren is de Marikenloop uitgegroeid tot verreweg de grootste en gezelligste ladiesrun van Nederland. Dit jaar kunnen de deelneemsters lopen voor 'Because I am a Girl' van Plan Nederland voor meisjes in ontwikkelingslanden. 'Dit is een prachtig goed doel dat helemaal past bij de Marikenloop en waar we heel veel in willen investeren', aldus Joan Merx van de organiserende Stichting Zevenheuvelenloop. 'Het is heel eenvoudig en laagdrempelig. Meiden hier lopen tijdens een gezellig evenement om meiden in ontwikkelingslanden te helpen een betere toekomst op te bouwen. Zo kunnen ze van de Marikenloop hun eigen sponsorloop maken'. De Marikenloop is uitsluitend voor vrouwen en meisjes. Zij kunnen kiezen voor de 10 km of de laagdrempelige 5 km. Beide afstanden voeren de loopsters over een prachtig lentegroen parcours door de wijk Brakkenstein en de bossen van Heumensoord. Kloppend hart van de Marikenloop is het hypermoderne sportcentrum Gymnasion. Hier is ook de gezellige loopmarkt met allerlei stands die leuke producten en diensten voor hardlopende vrouwen aanbieden.

Warming-up vooraf en pasta-party na afloop
Van tevoren is er een spectaculaire gezamenlijke warming-up op swingende muziek waarbij alle deelneemsters samen hun benen losmaken. Na afloop is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de pasta-party in het nabijgelegen universiteitsrestaurant de Refter. Hier is plaats voor 2000 deelneemsters. Zoals gebruikelijk zal de bekende 'Nijmeegse gezelligheid' samen met live-muziek bepalend zijn voor de ontspannen sfeer tijdens de Marikenloop.

Kans op gratis hardloopschoenen
Onder de loopsters of groepen loopsters die minstens ¤ 150,- doneren voor 'Because I am a girl' worden maximaal 50 paar Asics hardloopschoenen (winkelwaarde ¤ 119,95) verloot. De organisatie hoopt op deze manier een fors bedrag over te kunnen maken naar Plan Nederland. Door middel van haar campagne 'Because I am a girl' steunt Plan Nederland projecten voor meisjes in ontwikkelingslanden. Want zij hebben het vaak heel veel slechter dan jongens. Plan zorgt er daarom voor dat meisjes naar school kunnen, bouwt scholen en leidt leerkrachten op. Plan vecht ervoor dat meisjes niet worden besneden en voorkomt dat ze als kind worden uitgehuwelijkt. En Plan leert meisjes op te komen voor hun rechten en dringt er bij regeringen op aan dat alle kinderen dezelfde onderwijskansen krijgen.

Goedkoop met de trein naar de Marikenloop
De organisatie van de Marikenloop biedt loopsters een zeer aantrekkelijk treinretour aan. Er is al een treinretour vanaf elk station in Nederland naar Nijmegen voor slechts ¤ 11,-.

T-shirt
Natuurlijk is er ook een trendy 'I Run Because I am a Girl' T-shirt van de Marikenloop. Het shirt kost ¤ 19,50 en een deel van de opbrengst gaat naar 'Because I am a Girl'.

Inschrijven
Inschrijven kan uitsluitend via www.marikenloop.nl. Wie zich uiterlijk 23 april inschrijft, maakt gebruik van het goedkopere tarief. Ook kunnen tot die datum nog treinkaartjes, pastaparty en T-shirts besteld worden.


---