Ingezonden persbericht


Open Deur stoeterij en gangenpaardencentrum Pleasure Gaits

Op 17 mei as. opent Pleasure Gaits in Hechtel haar deuren voor het grote publiek om geïnteresseerden nader kennis te laten maken met Tennessee Walking Hoses. Vanaf 13.00 uur is idereen van harte welkom om verschillende demonstraties te zien en zich te laten informeren over de Tennessee Walker en hun comfortabele gangwerk. Daarnaast zijn er diverse informatieve stands met oa rasinformatie en het workshopaanbod van dit seizoen.

Pleasure Gaits is oorspronkelijk opgericht met als doel het Amerikaanse Tennessee Walking Horse meer bekendheid te geven in Europa. Sandra van den Hof is inmiddels zo'n 15 jaar aktief met dit bijzondere gangenpaardenras die naast de bekende stap, draf en galop ook nog over andere gangen beschikt. Deze extra gangen zijn aangeboren en worden door de ruiter als zeer comfortabel ervaren wat de paarden uitermate geschikt maakt voor lange wandelingen, zowel recreatief als in wedstrijdverband. Momenteel telt België 24 en Nederland zo'n 70 Tennessee Walking Horses waarvan 12 exemplaren vertoeven op de stoeterij in Hechtel.

In de loop der jaren is de stoeterij uitgebreid tot een centrum waar geïnteresserden kennis en ervaring kunnen opdoen met Tennessee Walkers en andere gangenpaardenrassen. Op haar lokatie Pleasure Gaits te Hechtel heeft Sandra van den Hof een harmonische leefomgeving gecreëerd waar zowel mens als dier zich thuisvoelt. Door het intensieve omgaan en werken met haar Tennessee Walkers heeft zij een bijzondere band met haar paarden en haar eigen werkwijze en trainingsmethode ontwikkeld om het beste uit mens en dier naar boven te halen. Onder de slogan 'Walking the Way of the Horse', worden dit jaar een 7-tal verschillende workshops aangeboden om de harmonie en balans bij ruiter en paard te vergroten. Sandra heeft zich toegelegd om Tennessee Walking Horse- en andere paardenbezitters op een natuurlijke manier verder te begeleiden in het rijden van hun gangenpaard. Naast jarenlange praktijkervaring heeft Sandra wereldwijd workshops en trainingen gevolgd en beschikt zij over een TWHBEA Instructeurs licentie voor Tennessee Walking Horses en is tevens Centered Riding® Instructeur Level I.

Bent u nieuwsgierig geworden naar gangenpaarden en de Tennessee Walker in het bijzonder? Blokkeer dan 17 mei in uw agenda. Vanaf 13 uur bent u van harte welkom om onder het genot van een drankje de verschillende demonstraties te bekijken, zich te laten informeren over de Tennessee Walker en hun comfortabele gangwerk en meer info te krijgen over de producten en workshops van Pleasure Gaits. Een programma overzicht is binnenkort terug te vinden op de website www.pleasuregaits.com.

We verklappen niets maar het belooft in ieder geval een gezellige dag te worden met de Tennessee Walker in de hoofdrol!

Datum: 17 mei
Aanvang: 13.00 uur
Lokatie: Kamertstraat 20
B-3940 Hechtel

Voor meer informatie surft u naar onze website www.pleasuregaits.com waar u ook de route naar onze lokatie kunt terugvinden.

----------
Achtergrond informatie over Pleasure Gaits:

Pleasure Gaits is gelegen in het prachtige natuurgebied 'De Kempen' vlak over de grens in België. Hier geeft Sandra van den Hof met haar Tennessee Walking Horses houding- en zitlessen, trainingen en workshops met als doel mensen bewuster om te laten gaan met dieren, paarden in het bijzonder. De paarden die voor de workshops worden ingezet zijn Tennessee Walking Horses, een in Europa nog vrij zeldzaam maar steeds populairder wordend Amerikaans gangenpaardenras. Naast het comfortabele gangwerk van deze paarden wat tevens drempelverlagend werkt, zijn ze zeer goed in het spiegelen van hun begeleider of ruiter dankzij hun mensgerichte en werkwillige karakter. Sandra van den Hof heeft reeds 15 jaar ervaring in het rijden met gangenpaarden, heeft wereldwijd clinics en trainingen gevolgd oa bij verschillende bekende zit- en houding experts. Sandra beschikt over een TWHBEA Instructeurs licentie voor Tennessee Walking Horses en is tevens Centered Riding® Instructeur Level I.

De workshops bij Pleasure Gaits focussen zich op het begeleiden van mensen om deze op een natuurlijke en humane wijze te leren omgaan naast én op het paard. Naast houding- en zitlessen begeleidt Sandra van den Hof tevens mensen die door blokkades, angst of lichamelijk letsel weer terug in het zadel willen kruipen. Dit kan individueel of in groepsverband dmv workshops. Bij Pleasure Gaits is de benadering van zowel mens als dier gebaseerd op een holistische visie.

Pleasure Gaits biedt tevens een selectief aantal producten aan die bijdragen aan de harmonie en balans tussen paard en ruiter te weten: HorseHairJewelry, RhythmBeads en the Bitless Bridle . Pleasure Gaits is de importeur en distributeur van Rhythm Beads voor Europa, verdeler van the Bitless Bridle en oprichtster van paardenhaarsieraden HorseHairJewelry.




Ingezonden persbericht