Ingezonden persbericht


Persbericht

Verkoopexpositie
Tegels in de Loods
17 mei tot en met 21 juni

Na het succes van de verkoopexpositie' 'Tegels in de Loods', die Stichting PolderVondsten vorig jaar organiseerde in de eigen Hoornse expositieruimte, volgt er nu een belangrijke tweede tentoonstelling met zo'n 300 tegels, tegelvelden en tableaus. De collectie bestrijkt het hele scala van wat er ooit aan tegels is geproduceerd.

Het interessante van deze nieuwe verkoopexpositie is dat er tegels bij zijn die slechts zeer zelden te koop worden aangeboden en die bij veel verzamelaars ongetwijfeld opzien zullen doen baren. Naast unieke en kostbare exemplaren zijn er dit keer ook prachtige tegelvelden en -tableaus opgenomen. Voor veel mensen een buitenkans om de collectie compleet te maken of het interieur te verrijken met bijvoorbeeld een complete tegelwand, schouw of schrobrand. Voor ieder budget zijn er tal van mogelijkheden: van zeer zeldzame 17de-eeuwse Hoornse tulp- en bloemtegels tot en met Jugendstil tegels uit 19de eeuw. Rijk vertegenwoordigd zijn de voorstellingen van gekleurde vogels, kwadraten met stadsgezichten, dieren en z.g. ''mannekes''. Vooral de kwadraten tellen een groot aantal afwijkende formaten en zijn veelal prachtig gedecoreerd met krijgslieden en jagers.

Voor geĂŻnteresseerden bestaat de mogelijkheid om anoniem een schriftelijk bod uit te brengen d.m.v. het invullen van een inschrijfformulier (dit blijft een gesloten bieding). Pas na de expositie worden de hoogste bieders op de hoogte gesteld van hun nieuwe tegelaanwinst(en) en wordt het bod bevestigd. Let op: Stichting PolderVondsten berekent geen BTW en geen koperscommissie of opgeld over het door u uitgebrachte bod. Biedingen worden pas geaccepteerd vanaf het in de catalogus vermelde minimum bedrag.

Openingstijden:
Geopend vanaf zondag 17 mei, verder gedurende de daarop volgende weekenden t/m 21 juni van 10.00 tot 17.00 uur. De expositie is voor een ieder gratis toegankelijk. Bezoek op andere tijden is mogelijk als u telefonisch een afspraak maakt.

Van de verkoopexpositie is tevens een zeer fraaie catalogus verschenen waar de complete tegel collectie in op genomen is. Het boekwerk telt 36 pagina's en is uitgevoerd in een hoogwaardige

full-colour druk, het is verkrijgbaar via de web-site voor slechts: E 10,-

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wolter Makkinje.



Ingezonden persbericht