Samensmelting van talenten bij expositie Kinki Kappers


ROTTERDAM, 20090511 -- De nieuwe vestiging van Kinki Kappers op de Hoogstraat in Rotterdam opent aanstaande zondag 17 mei officieel haar deuren. Het is direct een startschot voor een opvallende expositie van het eigen werk van de enthousiaste kappers: in de speciale ruimte achterin deze grootste vestiging van Kinki worden op verrassende foto's de mooiste kapsels getoond.

De vestiging van Kinki in de Hoogstraat is eigenlijk alweer even open, maar een officieel openingsfeest is er nog niet geweest. Aanstaande zondag 17 mei komt het er dan toch van, waarbij direct de ruimte achterin de kapsalon in gebruik wordt genomen. In dit gedeelte zal Kinki Kappers regelmatig exposities en kleine happenings organiseren, als podium voor inspirerend talent. De aftrap wordt verzorgd door de enthousiaste kappers zelf. In samenwerking met 11 bijzondere (mode-)winkels zijn vers geknipte en gekleurde kapsels creatief vastgelegd door fotografen Jeroen Smit en Jennifer Remme.

Het resultaat van een unieke samenwerking
De samenwerking tussen de kappers van Kinki (naast de Hoogstraat ook van de andere vestingen van Kinki in Rotterdam en Dordrecht), de 11 (mode-)winkels en de fotografen heeft een verfrissende expositie opgeleverd, ingericht en aangekleed door studenten Peter van IJssel en Rosa Peters van de Willem de Kooning-academie.
"Dit is de grootste vestiging van Kinki", vertelt Peter Paul van Kinki Kappers. "Vanaf het begin was duidelijk dat we in de `extra' ruimte plaats zouden maken voor kunstenaars, andere creatieve talenten en combinaties daarvan. Zelf denken we ook graag buiten de geijkte kaders. Al snel kwam het idee om voor deze eerste keer onze eigen creaties te tonen, waarbij de styling van de modellen is verzorgd door winkels in de omgeving. Die samenwerkingen waren nog leuker dan gedacht, het resultaat is super geworden!"

De kappers van Kinki kijken continu wat ze met haar kunnen, met nieuwe stijlen, nieuwe kleuren. Om alles uit het kappersvak te halen. "Vlammen met de mooiste kapsels is leuk, maar alleen als dit past bij degene die in je stoel zit. Deze expositie is daarbij een leuke uitlaatklep, om helemaal los te gaan."

Opening Kinki Kappers op de Hoogstraat 11-15 in Rotterdam op zondag 17 mei van 13.00 - 17.00 uur. De expositie is daarna gewoon toegankelijk tijdens de openingstijden van de kapsalon: maandag t/m vrijdag van 9.30 - 20.00 uur en zaterdag van 9.30 - 18.00 uur.





Ingezonden persbericht