Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
11 mei 2009

FINALE OUDERENSONGFESTIVAL LIVE BIJ RTV N-H

De Grande Finale van het Ouderensongfestival 2009 vindt zondag 17 mei in de Stadsschouwburg in Amsterdam plaats. RTV Noord-Holland zendt de finale live uit op radio. Een registratie wordt op Tweede Pinksterdag uitgezonden op televisie.

Zestien finalisten in de leeftijd van 55+ en ouder strijden zondag 17 mei in de Amsterdamse Stadsschouwburg om de eerste prijs, de internetprijs en de publieksprijs. De prijzen worden verloot door een zeskoppige jury, met als juryvoorzitter opera-zanger Hans Kreukniet. Het van oorsprong regionale festival is dit jaar ook toegankelijk voor mensen buiten de Randstad.

Uitzendingen RTV Noord-Holland
De finale van het Ouderensongfestival wordt zondag 17 mei live op radio uitgezonden tussen 14 en 17 uur. De presentatie is in handen van June Hoogcarspel en de verslaggever ter plaatse is Stef Lokin. Op Tweede Pinksterdag, maandag 1 juni, wordt een registratie van de finale op televisie tussen 16 en 17 uur en op radio tussen 17 en 19 uur uitgezonden.

De presentatoren
June Hoogcarspel presenteert het radioprogramma 'Verzoekplaten' van maandag tot en met vrijdag tussen 13 en 14 uur en op zaterdag tussen 11 en 12 uur. Stef Lokin is elke zondag met zijn radioprogramma 'Intermezzo' te horen van 12 tot 14 uur. Elke eerste zondag van de maand presenteert hij samen met Piet Bos tussen 12 en 14 uur het radioprogramma 'Opera Pietje' vanuit het Zaantheater in Zaandam.

Radio-uitzending live op zondag 17 mei: van 14 tot 17 uur Tv-uitzending op maandag 1 juni: van 16 tot 17 uur Herhaling radio-uitzending op maandag 1 juni: van 17 tot 19 uur

--------------------------------------
Noot aan de redactie (