BNN
PERSBERICHT

Hilversum, donderdag 14 mei 2009

AANSTAANDE ZONDAG GAY NIGHT BIJ SPUITEN EN SLIKKEN!
PAUL DE LEEUW EN BAS KOSTERS TE GAST

Zondag kleurt Spuiten en Slikken roze; de hele aflevering staat in het teken van homo's. Filemon praat met Paul de Leeuw, co-host van de avond, èn met mode ontwerper Bas Kosters over alles wat met homoseksualiteit te maken heeft. Van Madonna tot het Songfestival, van darkrooms tot de gaypride, aan de Spuiten en Slikken tafel komt alles aan bod. Ook Yvette van der Meer schuift aan, zij is schrijfster van het boek Uit de Kast! En dan? en vertelt uitgebreid over het beladen moment dat homo's eerlijk uitkomen voor hun geaardheid. Spuiten en Slikken is zondag 17 mei van 23.00 tot 23.45 uur te zien bij BNN op 3.

De rollatorhomo, de pompie, en de relnicht, de ene homo is de andere niet. Filemon is blij met de homo editie van Spuiten en Slikken: 'Hoe meer homo's, hoe beter. Blijven er lekker veel vrouwen voor mij over.' Zarayda gaat met drie verschillende type homo's op pad en maakt een boeiende reportage over de ins en outs van de verschillende gay subculturen. Het is nog steeds een wijdverbreid misverstand dat alle homo's anale seks hebben, Nicolette behandelt dit onderwerp uitvoerig in Kutbrieven en Klotevragen.

Verder in deze uitzending een optreden van travestiet Corrie Camping voor Alle 13 Geil. En natuurlijk ontbreekt ook in deze uitzending het gezelligste hoekje van Nederland niet; Dennis' Pornohoek!