Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

HOW'S IT GROWING?

Suburban mama als wietkoningin in hitserie Weeds

bij Comedy Central

Amsterdam, 31 maart 2009

Stel je voor dat de liefde van je leven zomaar dood neervalt en je achterlaat met twee kinderen en een torenhoge hypotheek. In de nieuwe Comedy Central serie Weeds probeert weduwe Nancy Botwin haar luxe levensstijl in stand te houden door wiet te gaan dealen. De Showtime-serie doet denken aan het bekende Desperate Housewives en heeft in Amerika voor heel wat opschudding gezorgd. Weeds is vanaf zondag 17 mei elke week bij Comedy Central te zien.

Als Judah, de echtgenoot van Nancy Botwin, plotseling sterft aan een hartaanval, blijft de huisvrouw alleen over met twee kinderen, een duur huis en geen inkomen. Om de levensstijl die zij en haar kinderen gewend zijn te kunnen voortzetten neemt ze een opmerkelijke beslissing: ze gaat in de drugshandel. Door de legale concurrentie uit de medicinale wiethoek, moet Nancy creatief zijn om haar weed aan de man te brengen. Geholpen door haar zwager die toch al nooit wilde deugen, gebruikt ze de nepbakkerij Breadsticks and Scones om het spul te verkopen. Terwijl Nancy worstelt met het combineren van haar geheime carrière en de traditionele moederrol in een tuttige wijk, hebben de kinderen hun eigen problemen met het verwerken van de dood van hun vader. En alsof haar leven nog niet gecompliceerd genoeg is, blijkt haar nieuwe liefde bij de DEA (Drugs Enforcement Administration) te zitten.

Deze, vooral voor Amerikaanse begrippen, controversiële zwarte comedy is in de VS al een overdonderend succes. De serie is qua look and feel te vergelijken met de populaire serie Desperate Housewives. Net als de dames van Westeria Lane ziet Nancy het soms even helemaal niet meer zitten en belandt ze in de meest bizarre situaties. Showtime heeft inmiddels vier seizoenen uitgezonden en aan het vijfde wordt gewerkt. Marie-Louise Parker won in 2006 een Golden Globe voor haar rol als Nancy Botwin. In 2007 en 2008 werd ze genomineerd voor een Emmy.

http://media.mtvnetworks.nl/video/Comedy/WEEDS_PROMO_V2.wmv

Weeds vanaf 17 mei iedere zondag om 22.05 uur bij Comedy Central. Kijk voor meer informatie op www.comedycentral.nl


- EINDE BERICHT -



Ingezonden persbericht