Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 4 mei 2009

Gratis rondleidingen door Eendenkooi 't Zand
Kom langs op zondag 17 mei tussen 10.00 en 16.00 uur

Het kleine dorpje ' t Zand herbergt een erg leuke verrassing voor groot en klein. Dat is onze vier eeuwen oude Eendenkooi die gerestaureerd is en waar recentelijk een nieuw natuurinformatiecentrum bij is gebouwd. De deuren gaan open voor u en wel op zondag 17 mei van 10.00 tot 16.00 uur. Neem gerust uw kinderen, buren, familie en vrienden mee.

Wat kunt u verwachten? U wordt ontvangen met koffie, thee en limonade in het natuurinformatiecentrum. Er is een expositie over bijzondere eendensoorten en kunt u een korte film bekijken. Er zijn elk uur rondleidingen voor volwassenen en kinderen; de eerste start om 10.30 uur, daarna elk uur. De laatste rondleiding is om 14.30 uur. U loopt langs de kooi waar u hoort hoe hier vroeger eenden werden gevangen voor consumptie. Verder brengt u een bezoek aan de vogelkijkhut en wandelt door het natuurgebiedje Mosselwiel. Door de vrij korte wandelafstanden is deze dag geschikt voor jong en oud. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

U vindt de Eendenkooi 't Zand aan de Korte Bosweg 47 in 't Zand. Alle activiteiten zijn gratis. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl



Landschap Noord-Holland