Ingezonden persbericht


PERSBERICHT STICHTING ZEVENHEUVELENLOOP | 7 MEI 2009

Grootste ladiesrun van Nederland

RECORDAANTAL VAN 9000 LOOPSTERS MELDT ZICH VOOR 7e MARIKENLOOP

NIJMEGEN - Voor de zevende editie van de Marikenloop op zondag 17 mei hebben zich tot nu toe zo'n 8700 vrouwen aangemeld. De verwachting is dat zich uiteindelijk een recordaantal van ruim 9000 loopsters zal inschrijven. Opvallend is de sterke groei van de businessteams. Het aantal teams groeit dit jaar met 30% procent tot 143 teams. Inschrijven via internet is nog mogelijk tot donderdag 14 mei middernacht. Loopsters kunnen kiezen tussen 5 en 10 km. Voorafgaand aan de Marikenloop is de spectaculaire gezamenlijke warming-up. Na afloop kunnen de loopsters deelnemen aan de traditionele pastaparty in universiteitsrestaurant De Refter. Ook kunnen zij terecht op de sportmarkt, waar verschillende bedrijven en organisaties hun producten of diensten presenteren.

Because I am a Girl
De loopsters hebben massaal het goede doel gesteund. Stichting Zevenheuvelenloop, de organisatie achter de Marikenloop, is dit jaar een samenwerking aangegaan met Plan Nederland. Loopsters kunnen de campagne Because I Am A Girl van Plan steunen. Hiermee komt Plan Nederland op voor meisjes in ontwikkelingslanden. Want zij hebben het vaak heel veel slechter dan jongens. Wereldwijde statistieken schilderen hierover een onthutsend en troosteloos beeld. Plan zorgt er daarom voor dat meisjes naar school kunnen, bouwt scholen en leidt leerkrachten op. Plan vecht ervoor dat meisjes niet worden besneden en voorkomt dat ze als kind worden uitgehuwelijkt. En Plan leert meisjes op te komen voor hun rechten en dringt er bij regeringen op aan dat alle kinderen dezelfde onderwijskansen krijgen.

Cheque ¤ 25.000,-
Loopsters konden deze campagne, naar keuze, op verschillende manieren steunen: door het inschrijfbedrag naar boven af te ronden, te schatten hoeveel loopsters er 17 mei daadwerkelijk van start zullen gaan of door zich te laten sponsoren. De opbrengst hiervan breekt ook alle records: de organisatie hoopt een cheque van minstens ¤ 25.000,- te kunnen overhandigen aan Plan Nederland.