TROS


Persinformatie

Afdeling Communicatie
Hilversum, 12-05-2009

Televisie
DIERENHELDEN IN EGYPTE
Uitzending vanaf zondag 17 mei
Nederland 1 - 18.10 uur

STUDENTEN HELPEN PAARDEN EN EZELS IN EGYPTE

Brooke Hospital for Animals bestaat 75 jaar. Deze organisatie helpt jaarlijks 500.000 werkpaarden en -ezels in landen als India en Egypte. Met effectieve voorlichtingsprogramma's wordt de eigenaren van deze dieren het belang van dierenwelzijn bijgebracht. De toegewijde Brooke-dierenartsen zijn afkomstig uit het land zelf; zij kennen de problematiek van binnenuit.

In dit jubileumjaar heeft de Egyptische Brooke-organisatie bij wijze van hoge uitzondering drie jonge Nederlandse paardenartsen uitgenodigd voor een onbetaalde stage in Egypte. Claire, Morgan en Kim, drie Utrechtse studenten Diergeneeskunde, zijn deze uitdaging aangegaan. Hun turbulente werkstage, die letterlijk gepaard gaat met bloed, zweet en tranen, is door de TROS vastgelegd en is elke zondag om 18.10 uur te zien op Nederland 1.

De televisieserie DIERENARTSEN IN EGYPTE wordt in vijf delen uitgezonden. Wat de meiden meemaken in de dierenklinieken in Luxor, Caïro en Alexandrië zal ze voor de rest van hun leven bijblijven. En de kijker beleeft het mee. Drie Hollandse meiden, drie karakters en één droom die ze delen met hun Egyptische vakgenoten: een beter leven voor paarden en ezels in Egypte.

Kijk voor meer informatie op www.tros.nl/brooke