Ingezonden persbericht


Workshop bouwput tekenen tijdens Parfum de BoemBoem

Zondag 17 mei, 14.00 - 16.00 uur, Start: Rotterdam ByCycle (naast Rotterdam CS)

De Rotterdamse Wilhelminapier verandert supersnel. Waar nu bouwputten zijn, staan straks de hoogstandjes van de beroemdste architecten ter wereld. Op zondagmiddag 17 mei zet Parfum de BoemBoem de tijd heel even stil. Tijdens een culturele fietsroute over de Kop van Zuid, leren deelnemers op een andere manier naar bouwputten kijken.

Programma 17 mei
Parfum de BoemBoem staat op zondagmiddag 17 mei stil bij de woontorens to be, die aan de zuidzijde van de Wilhelminapier in Rotterdam gebouwd worden. Tijdens de fietsroute leren deelnemers op een andere manier te kijken naar de bouwputten. De Maastoren, die met zijn 165 meter de hoogste toren van Nederland zal worden, staat model voor de workshop bouwput-tekenen voor beginners. Op de pier ontmoeten we Harry Jan Bus, directeur van het Walhalla Theater op Katendrecht en meester van het Rotterdamse levenslied.
De dames van het Rotterdamse kunstenaarscollectief Bliss delen een nieuw bouwplaatssouvenir uit, als herinnering aan de Wilhelminapier.

Wat is Parfum de BoemBoem?
Rotterdam verandert snel en ingrijpend. Bouwputten, hijskranen en sloopkogels scheppen chaos in het straatbeeld en kondigen een nieuw begin aan. Parfum de BoemBoem verleidt bewoners en bezoekers van Rotterdam de veranderingen van de stad mee te beleven. Een serie zinnenprikkelende fietsroutes leidt langs Rotterdamse bouwplaatsen en zet de schoonheid van bouwen en slopen centraal.

Volgende edities
De hele zomer lang vinden er iedere twee weken Parfum de BoemBoem fietsroutes plaats op zondagmiddag. Geen editie is hetzelfde, dus wie alle routes meefietst, maakt telkens iets geheel nieuws mee! Parfum de BoemBoem organiseert fietsroutes op 17 en 30 mei, 14 en 27 of 28 juni, 12 en 25 juli, 9 en 23 augustus, 6 en 20 september. Let op! de editie van 30 mei is een nachtelijke fietsroute, waarbij Parfum de BoemBoem de bouwput 'by night' verkent. Houd
www.parfumdeboemboem.nl in de gaten voor actuele informatie.

Reserveer nu!
Deelnemen aan Parfum de BoemBoem kost 5 euro per persoon, inclusief gebruik van een groene Rotterdam ByCyclefiets. Reserveren voor 17 en 30 mei kan al via www.parfumdeboemboem.nl. Telefonisch reserveren kan via 010-4652228 (alleen tijdens kantooruren).

Parfum de BoemBoem is een programma-onderdeel van de campagne Hoor Hier Bonkt Het Nieuwe Hart van Rotterdam en wordt gecoördineerd door Rotterdam Festivals, in opdracht van Bureau Binnenstad. De programmering en uitvoering is in handen van Harry Hamelink (Motel Mozaïque/Oerol Festival) en Rotterdam ByCycle. De kick off van Parfum de BoemBoem wordt georganiseerd in samenwerking met Motel Mozaïque.
---