Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Groningen, mei 2009

KINDERACTIVITEIT MET THEMA ?RUIMTEVAART? IN HET GRAFISCH MUSEUM

Zondag 17 mei aanstaande kunnen kinderen prachtige kunstwerken maken in de stijl van Werkman, met het thema ?Ruimtevaart?. In het Werkmanatelier op de bovenverdieping van het Grafisch Museum staan de blikken drukinkt, paletmessen, rollers en papier klaar en kunnen de kinderen naar hartenlust hun eigen ?druksels? maken!

H.N. Werkman was beroemd om zijn zogenaamde ?druksels?. Met behulp van sjablonen, houten en loden letters en drukinkt maakte hij bijzondere en unieke werken die tot op de dag van vandaag bij velen bekend zijn. De techniek die hij bedacht blijkt voor iedereen geschikt ? ook kinderen kunnen druksels maken in de stijl van de beroemde drukker/vormgever uit Groningen.

Aanstaande zondagmiddag kunnen kinderen van 6-12 jaar in het Grafisch Museum onder begeleiding van twee enthousiaste medewerkers druksels maken, met als thema ?ruimtevaart?. Planeten, ruimteschepen, raketten en aliens ? alles kan komende zondag.

De activiteit vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname kost ?
2,50 (plus entree). Ouders en opa?s en oma?s kunnen ondertussen een rondleiding krijgen door de vaste collectie van het museum. Ook is nog tot 31 mei de expositie van Krin Rinsema te zien.

Het Grafisch Museum is zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en is gevestigd aan de Rabenhauptstraat 65 te Groningen (achter het Centraal Station). De entree bedraagt ? 4,- voor volwassenen, ? 3,- voor kinderen en ? 10,- voor een gezinskaart.

---