Gemeente Coevorden

Muziekvereniging B.O.M. ontvangt gemeentepenning van de gemeente Coevorden

Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden heeft zaterdagmiddag 16 mei 2009 in Zweeloo de gemeentepenning van de gemeente Coevorden overhandigd aan de muziekvereniging B.O.M. (Blaas Op Maat) uit Zweeloo. De muziekvereniging ontving de gemeentepenning ter gelegenheid van haar 100-jarig jubileum.

Blaas Op Maat (B.O.M.) heeft een lange geschiedenis waarin de saamhorigheid van de inwoners van Zweeloo (en omstreken) een grote rol heeft gespeeld. Niet alleen "sport verbroedert", ook "muziek verbroedert", aldus het bestuur van B.O.M.. Het niet aflatende enthousiasme van de fanfare bij de muzikale opluistering van allerlei evenementen en gebeurtenissen maakt de fanfare geliefd bij de plaatselijke bevolking.

BOM is een gezellige vereniging en bestaat anno 2009 uit dertig leden. De leeftijd van de leden varieert van 13 tot 75 jaar. De sfeer binnen de muziekvereniging wordt door de leden minstens zo belangrijk ervaren als het musiceren. "Je moet eerst een hechte vereniging hebben, pas dan kan er een goed stuk muziek gemaakt worden. In goede harmonie, met hopelijk veel aanwas van jeugdige muzikale talenten, gaan we op naar nog eens honderd jaar!" aldus het bestuur van muziekvereniging BOM.

Blaas Op Maat hoort bij Zweeloo, maakt onderdeel uit van de gemeenschap in Zweeloo. De fanfare is een belangrijk bindmiddel voor jong en oud. Reden voor de gemeente Coevorden om de vereniging de gemeentepenning bij dit jubileum toe te kennen.

Overde gemeentepenning

De gemeentepenning kan worden toegekend aan al dan niet in de gemeente gevestigde verenigingen, stichtingen en soortgelijke rechtspersonen, die voor de gemeente of de Coevorder gemeenschap algemeen erkende bijzondere verdiensten hebben verworven, ter gelegenheid van jubilea en andere bijzondere gebeurtenissen als blijk van bijzondere erkentelijkheid.