Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

17 mei, 2009

Uitgeschakeld door botsing in zevende ronde
Korte tweede race Carlo van Dam

HOCKENHEIM - Ook de tweede race om de Formule 3 Euroseries 2009 op Hockenheim in Duitsland eindigde teleurstellend voor de Nederlandse autocoureur Carlo van Dam. Vanaf de 18e startplaats vertrokken, werd Carlo met zijn Dallara-Volkswagen in de zevende ronde aangereden door Christopher Zanella. Door schade aan de voorvleugel moest de coureur van het debuterende F3-team Kolles & Heinz Union zijn auto vroegtijdig naast de baan parkeren.

"Ik had een goede start en ging meteen een man of vier voorbij, maar op de rechte stukken kon iedereen me eenvoudig weer passeren", aldus Carlo, die op Hockenheim het hele weekeinde vooral kampte met gebrek aan topsnelheid. "Vandaag lag mijn auto ook in de bochten niet goed, ik had veel onderstuur. Ik gaf Zanella voldoende ruimte, maar hij besloot om vol in mijn zijkant te rijden. Daardoor vloog ik de lucht in en bij landing brak de voorvleugel af. Die schoot twee bochten verder onder mijn auto en liep tegen mijn rechtervoorwiel aan. Doorrijden had op die manier geen zin, dus daarmee was mijn race voorbij." Ondanks de tegenvallende resultaten, vindt Carlo - de afgelopen twee jaar Formule 3 kampioen van Duitsland en Japan - het geen weekeinde om snel te vergeten. "Integendeel, we moeten hier serieus lering uit trekken en actie ondernemen. Sinds de eerste testritten van dit seizoen is gebleken dat we op een aantal fundamentele punten problemen hebben. Die moeten we oplossen willen we een reële kans maken."

De volgende EK-races worden op 30 en 31 mei as. verreden op de Duitse Lausitzring. Eerst start Carlo voor VW in de 24 uurrace op de oude, ruim 22 kilometer lange Nürburgring die zaterdag van start gaat.

END

Contact details (

Ingezonden persbericht