Politie Zeeland


---


Z-1004-2009 Aangehouden na bedreiging en dronken rijden
Zaterdagmiddag tussen 16.30 en 19.30 uur heeft de Zeeuwse politie nogal wat bemoeienis gehad met een dronken automobilist.
In eerste instantie kwam er een melding binnen dat er iemand was bedreigd in Hulst. Toen politieagenten het verhaal gingen aanhoren bleek dat een automobilist midden op de straat had staan plassen. Toen een omstander hier iets van zei werd de automobilist kwaad en bedreigde de omstander. De man gaf type auto en kleur door aan de agenten die de aangifte opnamen en onderweg kwamen zij de betreffende auto tegen. Na een korte achtervolging zagen zij de auto staan in de Gravenstraat in Clinge. Helaas was de bestuurder niet bij zijn voertuig, maar na een korte zoektocht werd deze 37-jarige meneer uit de gemeente Hulst aangetroffen achter wat struiken in de Bisschoppendreef in Clinge. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft de man een ademanalyse gedaan en toen bleek dat hij bijna zeven keer teveel had gedronken. De man was beginnend bestuurder en zijn rijbewijs is ingenomen door de agenten. Bij zijn verhoor erkende hij wel dat hij een paar biertjes had gedronken en onder invloed achter het stuur was gestapt, maar de bedreiging had hij niet geuit. Uit onderzoek bleek dat de auto van de man niet verzekerd was. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Z-1005-2009 Franse drugstoerist bekeurd
Een 18-jarige Fransman uit Villeneuve is zaterdagmiddag rond 15.50 uur in Terneuzen aangehouden door de Zeeuwse politie.
De Fransman probeerde softdrugs in een coffeeshop te kopen met het rijbewijs van iemand anders. De medewerker van de coffeeshop trapte daar niet in en belde de politie. Die kwam en heeft de Fransman aangehouden, omdat hij zich niet kon legitimeren. Hij is overgebracht naar het bureau waar enige tijd later een maat ten tonele verscheen die de identiteitskaart van de verdachte op zak had. Na het betalen van een boete van ¬ 50,- konden beidverdachte op zak had. Na het betalen van een boete van E 50,- konden beide kompanen weer naar huis.

O-1006-2009 Aanrijding met letsel, Rilland
Zaterdagmiddag rond 17.50 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Hoofdweg in Rilland.
De 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Dordrecht gaf geen voorrang aan een 33-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal. De 33-jarige man kwam voor de Dordtenaar echter wel van rechts. Beide kwamen frontaal met elkaar in aanrijding. De man uit Dordrecht kwam zonder kleerscheuren uit zijn auto, maar de 33-jarige automobilist kwam bekneld te zitten in zijn auto. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. De voertuigen van de mannen zijn weggesleept door een takelbedrijf. De 23-jarige is meegenomen naar het politiebureau waar hij een korte verklaring heeft afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

O-1007-2009 Twee snelheidsduivels zijn rijbewijs kwijt
Omstreeks 16.00 uur zaterdagmiddag reed een 25-jarige Vlissinger keihard over de A58.
Ter hoogte van Rilland kreeg de man een stopteken. Hij voldeed hieraan en werd aan de kant gedirigeerd door een agent. Zijn snelheid was gemeten op 176 kilometer per uur en dat is 56 kilometer te hard. Hierom is het rijbewijs van de man ingenomen. Hij verklaarde even te willen kijken hoe hard zijn auto kon. Vannacht om 03.30 uur is er ook een rijbewijs ingenomen van een 20-jarige man uit Den Haag. De man reed met ongeveer 170 kilometer per uur over de N57 ter hoogte van Scharendijke. De man werd aan de kant gezet bij Stellendam.