Domust.nl vergelijkt makelaars


Prestaties makelaars worden inzichtelijk

GRONINGEN, 20090517 -- In deze tijd waarin huizen moeilijk verkocht worden, komt Domust.nl halverwege juni met een website waarop makelaars kunnen worden vergeleken en beoordeeld. Consumenten die vanaf 2006 een huis hebben gekocht, verkocht of gehuurd kunnen hun makelaar nu al beoordelen op www.domust.nl.

Wijnand Reijneveld één van de initiatiefnemers: Er zijn makelaars die een verkoopopdracht binnenhalen door het hanteren van een te hoge vraagprijs. Nadat het huis vele maanden te koop heeft gestaan en niet wordt verkocht komt de aap uit de mouw: Het huis is niet zo veel waard als deze makelaar aanvankelijk heeft beweerd. Dit kan vervelende gevolgen hebben zoals het uitstellen van verhuisplannen of zelfs dubbele hypotheeklasten. Hoewel dit slechts een voorbeeld betreft en zeker niet alle makelaars op deze manier te werk gaan, is de transparantie in de makelaarsmarkt ver te zoeken. Dit maakt de keuze voor een makelaar moeilijk en Domust.nl wil juist daar verandering in aanbrengen.

Domust.nl brengt niet alleen de tarieven en de persoonlijke ervaringen in kaart maar ook prestaties zoals verkoopsnelheid, verschil tussen vraag- en verkoopprijs en in het geval van een aankoopmakelaar de onderhandelingskracht. Op deze manier heeft de consument meer zekerheid bij de keuze voor een makelaar.

Domust.nl
In 2009 is Domust.nl opgericht te Groningen door de broers Wijnand Reijneveld en Reinier Reijneveld. Momenteel wordt er door het team doorgewerkt om halverwege juni consumenten een website aan te kunnen bieden waarop zij naast het beoordelen ook makelaars kunnen vergelijken. De beoordelingen die vanaf mei op Domust.nl worden achtergelaten zullen het kloppend hart vormen van de website.

http://www.domust.nl





Ingezonden persbericht