GroenLinks

AFTRAP EUROCAMPAGNE GROENLINKS MET PARKPICKNICK IN DEN HAAG

15 mei 2009

Europa saai en ver weg? GroenLinks brengt ´Brussel´ dichterbij en bouwt in zeven goedbezochte stadsparken in het land een feestje onder het motto: "Denk groot, stem groen". Met vrolijke muziek, kinderactiviteiten en een bar met (h)eerlijke hapjes en drankjes. Bezoekers mogen zelf hun picknickkleedje meenemen, maar wij hebben er ook extra te leen. EP-lijsttrekker Judith Sargentini en Tweede-Kamerlid Tofik Dibi zullen kort het woord voeren en zich daarna mengen onder de picknickers. Het wordt feestelijk, vrolijk en groen!

GREEN DEAL
GroenLinks vraagt rond de verkiezingscampagne samen met bijna 30 andere groene partijen aandacht voor een Europese én groene aanpak van de kredietcrisis: de Green Deal. De Europese Green Deal vraagt om een investering van 500 miljard euro in groene technieken en zorgt in vijf jaar tijd voor vijf miljoen banen.

In de negentiende eeuw heeft de Nederlandse overheid fors geïnvesteerd in riolering en drinkwatervoorziening. Die investering heeft zich dubbel en dwars terugverdiend door verbetering van de volksgezondheid. Nu vergt de vastgelopen economie weer forse investeringen van overheid en bedrijfsleven. Als we dat geld uitgeven aan de technieken van de vorige eeuw, zadelen we de volgende generaties op met schulden én vervuiling. Maar als we nu fors investeren in een groene economie, plukken we daar in de verre toekomst nog steeds de vruchten van. Daarom is de Green Deal een van de speerpunten van de Europese verkiezingscampagne van GroenLinks.

De Europese campagne gaat zondag 17 mei officieel van start in Park Clingendael in Den Haag, 13.00 17.00 uur (lijsttrekker arriveert om 15.30 uur).

Meer informatie op de campagnesite met onder meer de touragenda, veelgestelde vragen en standpunten: zinineuropa.groenlinks.nl

---
Meer informatie (niet bedoeld voor publicatie):
- persvoorlichter Anita de Horde, groenlinks-nl@europarl.europa.eu, 06 270 150 80
- campagnemanager Jaap de Bruijn, jdebruijn@groenlinks.nl, 06 5460 1814
- verkiezingen2009.groenlinks.nl/pers
- Foto Judith Sargentini: europa.groenlinks.nl/node/14155