Gemeente Enkhuizen

Blauwe Vlag voor havens Enkhuizen

Afgelopen donderdag 14 mei is in Castricum in aanwezigheid van gedeputeerde Bond van de provincie Noord Holland en fractievoorzitter Pechtold van D66 bekend gemaakt welke stranden en jachthavens de Blauwe Vlag dit jaar mogen voeren. Met gepaste trots kunnen wij u melden dat ook de drie gezamenlijke havens van Enkhuizen de vlag toegekend hebben gekregen.
De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding (eco-label) die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Minstens zo belangrijk is dat voor de toerist de Blauwe Vlag internationaal hét herkennings- en kwaliteitssymbool voor goede stranden en jachthavens is.

Unieke samenwerking
De havenmeesters hebben in gezelschap van wethouder Jan Franx de vlag in Castricum in ontvangst genomen. Op vrijdag 15 mei werd de vlag vervolgens, in het bijzijn van diverse genodigden waaronder Erik van Dijk, projectmanager van Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit, onder het genot van een glas champagne gehesen op het dak van de Drommedaris. Erik van Dijk benadrukte in zijn speech dat naast het voldoen aan de strenge veiligheidseisen en milieuvoorschriften met name ook de samenwerking tussen de drie havens in één stad uniek genoemd mag worden. havenmeesters

Traktatie passanten
Ook voor de passanten in de havens is het binnen halen van de Blauwe Vlag niet ongemerkt voorbij gegaan. Aansluitend op het hijsen van de vlag heeft wethouder Jan Franx samen met havenmeesters Dick Koopman van de Buyshaven, Menno Klein van de Compagnieshaven en hoofd havendienst Fred Petersen namens de gemeente per havendienstboot gebak getrakteerd aan diverse passanten.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl