NCRV

De klas van 2009

Het leven van acht eindexamenkandidaten

Maandag 18 mei 2009

19.00 uur, Nederland 3

Paardenliefde, oplopende frustraties, musicalgekte en blokken in de snackbar

Vanaf 18 mei brengt de NCRV een nieuwe reeks van de realityserie De klas vanâ¦..Dit jaar worden acht leerlingen van scholengemeenschap De Rietlanden in Lelystad op de voet gevolgd tijdens hun spannende eindexamenperiode. Een zenuwslopende tijd, waar iedereen als scholier vroeg of laat doorheen moet.

In De klas van 2009 laten de acht zien wie ze zijn en hoe ze omgaan met alles wat er op hen afkomt.

Hebben ze nog tijd om te gaan stappen? Hoe is de sfeer thuis? En hoe vergaat het hen op het feestelijke eindexamenbal?

Grote toekomstidealen, hoog oplopende emoties en worstelingen met ouders. Alle belevenissen van de acht zijn, behalve op televisie, ook te volgen op eindexamen.hyves.nl. Daarnaast besteedt het NCRV radioprogramma Bring it on! aandacht aan de scholieren.

Een korte schets van de leerlingen:

Armand (VMBO) gaat helemaal voor de muziek. Hij zit in een brassband en heeft een eigen studiootje thuis. Maar als het op school niet goed gaat, hangt zijn moeder het bordje âstudio geslotenâ op de deur. Hoe streng is mams nu het er écht om gaat spannen?

Milad (VWO), is tien jaar geleden gevlucht uit Afghanistan. Zijn hele familie stelt alles in het werk zodat hij kan gaan studeren. Maar door een hernia heeft hij veel van school moeten missen. Kan hij zijn familie straks blijmaken?

Milena (VMBO) heeft een grote liefde voor paarden en is veel op de manege te vinden. Maar ze heeft ook een opvliegend karakter. Krijgt ze het voor elkaar om deze spannende tijd zonder al te veel ruzies door te komen?

Stephanny-Ann (VWO) woont veel bij tante Monique, een nicht van haar vader. Ze huurt films waar ze goed bij kan leren. Of ze gaat met haar boeken en een vriendin naar het terras van de plaatselijke snackbar. Ze is al een keertje gezakt. Kan ze nu wel de vlag buitenhangen?

Wesley (VMBO) is dol op feestjes en chillen met zijn vriendin Samantha. Hij is de enige jongen in klas vol meiden. Hij werkt naast school bij een kapsalon en droomt van een carriere in het kap-, en grimevak. Kan hij zijn hoofd bij de examens houden?

Adelheid (HAVO), woont met haar moeder, zus, halfzusje en diens vader in Siddha-dorp, dat is opgezet door de Maharishi. Zelf heeft ze niet zoveel met mediteren en bewust leven. Helpt moeders handoplegging Adelheid het examen door?

Niels (VMBO) wil niets liever dan de musicalwereld in. Maar zijn Engels, niet onbelangrijk in de muscialwereld, is niet zo denderend. Binnenkort heeft hij zijn eerste dansles. Heeft hij talent?

Sari (VMBO) was tot voor kort een âstraatratâ, zoals ze het zelf zegt. Een chagrijnige puber die met de verkeerde mensen omging. Nu heeft ze haar leven gebeterd en wil ze een HBO-opleiding volgen. Als ze nu niet slaagt, moet ze van school af. Gaat het haar lukken haar papiertje te halen?