KNWV

Presentatie 2-mans jeugdboot 18 mei

maandag 27 april 2009

Het afgelopen jaar hebben we bij diverse gelegenheden â o.a. op de Dag van de Wedstrijdsport 2009 â van verschillende verenigingen het signaal gekregen dat zij op zoek zijn naar een geschikte nieuwe generatie 2-mansboot voor de jeugd. Deze boot moet geschikt zijn om in te leren zeilen, maar ook geschikt is als jeugdwedstrijdboot. Het gaat om een 2-mans alternatief naast de 1-mans Optimist die dus als voorloper van de 420 of 29-er kan fungeren.Verder moet de boot o.a. modern, eigentijds, duurzaam, onderhoudsarm en betaalbaar zijn. Het moet dus een boot zijn die de jeugd aanspreekt.

Tegelijkertijd kampen we met een enorme versnippering binnen onze wedstrijdsport. Dit is meer uit historie gegroeid, dan dat we daar veel invloed op uit kunnen oefenen. Voor de nieuwe generatie
jeugdboten echter, kan dat nog wel. Als alle verenigingen en
zeilscholen die van plan zijn boten aan te schaffen voor dezelfde boot kiezen, wordt voorkomen dat de toekomstige groep 2-mans zeilers zich ook weer over verschillende klassen versnipperen. Daarnaast willen we in de toekomst de natuurlijke doorstroming van zeilschool naar vereniging stimuleren door de eisen die beide instelling aan zoân boot stellen nadrukkelijk in één type proberen te verenigen.

Vanuit de sector Wedstrijdsport zijn wij daarom een onderzoek gestart naar een geschikte boot. Zaken als (inter)nationale verspreiding, aantal verkochte boten, aantal boten in verenigingsbezit,
organisatiegraad van de klasse, positie als talentontwikkelingsboot ook in de ons omringende landen, prijs, leveringsvoorwaarden en ander relevante zaken zijn daarin aan de orde gekomen. De resultaten van dit onderzoek willen we graag aan u presenteren op:

Maandag 18 mei 2009, vanaf 19.30 uur in het Huis van de Sport, Wattbaan 31-49 te Nieuwegein.

Het doel van deze avond is de verenigingen en zeilscholen die van plan zijn boten aan te schaffen, van voldoende informatie te voorzien om tot een gezamenlijke keuze en tot uitwisseling van ideeën te komen die voor beide instellingen van belang zijn.

Graag verneem ik via e-mailadres bart.vanbreemen@watersportverbond.nl of u aanwezig zult zijn.