Gemeente Harderwijk


Maak uw wijk veiliger

Voor alle inwoners van de wijk Tinnegieter en De Wittenhagen organiseert de gemeente een bewonersavond op 18 mei aanstaande. Tijdens deze bewonersavond wil de gemeente met u van gedachten wisselen over de veiligheid in uw wijk. Wanneer u mee wilt praten over hoe uw wijk veiliger kan worden, zien we u graag tijdens de bewonersavond op 18 mei.

Deze avond gaan we praten over het Wijkveiligheidsplan voor de wijken Tinnegieter en De Wittenhagen. Alle wijken in Harderwijk krijgen een Wijkveiligheidsplan. Tinnegieter en De Wittenhagen zijn de eerste. De gemeente gaat graag samen met u aan de slag om uw wijk nog veiliger te maken.

Een projectgroep is op dit moment bezig met het opzetten van het Wijkveiligheidsplan voor uw wijk. Een aantal weken geleden is in Tinnegieter en De Wittenhagen huis-aan-huis een folder bezorgd met de oproep om onveilige plekken in uw wijk door te geven. Op 6 en 9 april is de projectgroep samen met een aantal inwoners in Tinnegieter en De Wittenhagen op bezoek geweest. Tijdens dit bezoek heeft de projectgroep de onveilige, maar ook veilige plekken in uw wijk bekeken. Mede hieruit bleek dat er al veel gedaan is en gedaan wordt om de veiligheid in de wijk te behouden en te bevorderen.

Tijdens de bewonersavond op 18 mei worden de eerste conclusies getrokken. Hoe kan uw wijk veiliger worden? U kunt op deze avond daar uw mening over geven. Tevens worden de winnaars van de fotowedstrijd over onveilige plekken bekendgemaakt. Gespreksleider is de heer Nitrauw en burgemeester Berends is aanwezig. De avond start om 19.30 uur met een kopje koffie of thee in het Bouw en Infrapark aan de Ceintuurbaan 2 en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Kom ook! U kunt helpen om uw wijk veiliger te maken!


____________________