Gemeente Dirksland


18 mei 2009: Informatiebijeenkomst âSamen voor ons eilandâ

Dit is het thema van de informatiebijeenkomst die door de gemeenteraad van Dirksland wordt georganiseerd op maandagavond 18 mei 2009 in Verenigingsgebouw âOns Huisâ in Herkingen.

De bestuurlijke toekomst van ons eiland is een onderwerp waarmee alle inwoners en organisaties op Goeree-Overflakkee mee te maken krijgen. De gemeenteraden van de vier gemeenten vinden het daarom van groot belang om alle inwoners en organisaties op het eiland te informeren. U hebt onlangs een brochure ontvangen waarin het rapport van de commissie Schutte is samengevat.

Bij de brochure heeft u een begeleidende brief ontvangen. In deze brief wordt u uitgenodigd aanwezig te zijn bij de informatiebijeenkomst op 18 mei aanstaande.

De gemeenteraad van Dirksland heeft zich sinds 2007 in meerderheid uitgesproken voor een herindeling. De raad wil graag met u in gesprek over zijn voorkeur en over diverse vragen die rondom een herindeling spelen.

Het programma start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) met een welkomstwoord door burgemeester drs S. Stoop. Hierna zal de heer H.W. den Duijn, oud-burgemeester van Moerdijk, een presentatie verzorgen. Hij gaat onder meer in op de aspecten en gevolgen van een gemeentelijke herindeling voor de burger. Uiteraard kunt u hierna vragen stellen.

Tijdens het interactieve gedeelte bent u in de gelegenheid om met maximaal 3 fracties van gedachten te wisselen over de toekomst van de gemeente Dirksland en het eiland Goeree-Overflakkee. Tot slot is het mogelijk om vragen te stellen of met de raadsleden een discussie aan te gaan. Omstreeks 22.00 uur rond burgemeester Stoop de informatiebijeenkomst af.