Provincie Noord-Brabant



|Datum         |
|13mei 2009    |
|Nummer        |
|107           |

Inspraak Levende Beerze

Inwoners, bedrijven en belangenorganisaties kunnen zich vanaf 18 mei uitspreken over de grootscheepse gebiedsontwikkeling in het stroomgebied van de Beerze. Het gaat om de ontwerp-structuurvisie en het Milieueffectrapport (MER) voor De Levende Beerze. De Brabantse gedeputeerde Paul Rüpp komt op maandag 25 mei naar Oostelbeers om het plan tijdens een informatieavond toe te lichten.

Concreet is De Levende Beerze een plan voor 1250 hectare nieuwe natuur en natuurgericht beheerde landbouw: een nieuwe zogenaamde Robuuste Verbinding, ter versterking van de Ecologische Hoofdstructuur. "Maar feitelijk gaat het om nog veel meer", zegt gedeputeerde Rüpp. "Daarom is het belangrijk dat iedereen die in het gebied rond de Beerze woont, werkt, of recreëert zich erover kan uitspreken."
De Levende Beerze is een brede combinatie van natuurontwikkeling, versterking van de plattelandseconomie en de sociaal-culturele waarden: de Beerze Leeft, de Beerze Werkt en de Beerze Bruist. Daarbij trekt de provincie samen op met onder meer de gemeenten, het waterschap De Dommel, landbouw- en natuurorganisaties.
De ontwerp-structuurvisie en het Milieueffectrapport beschrijven hoe De Levende Beerze tot stand gaat komen. Over deze documenten gaat de inspraak op 18 mei van start. Tot en met 28 juni kan iedereen zijn opmerkingen over de ontwerp-structuurvisie en het Milieueffectrapport aan de provincie kenbaar maken.
Naast de informatieavond vinden verschillende andere bijeenkomsten plaats. Zo zijn de besturen van de land- en tuinbouworganisatie ZLTO van Bladel en Oirschot al geïnformeerd en komt dat van Boxtel op 18 mei aan de beurt. Op 2 juni worden de agrariërs in de regio Bladel/Oirschot geïnformeerd. Speciaal voor de gebieden rond de Essche Stroom en de Kleine Beerze staan informatiebijeenkomsten op het programma op respectievelijk 9 en 16 juni.
De informatiebijeenkomst in Oostelbeers op 25 mei begint om 20.30 uur en vindt plaats in Café Zaal 't Dorpsplein Meer informatie is te vinden op www.brabant.nl/mooi/De Beerze en www.debeerze.nl. Daar zijn ook de plannen, de ontwerp-structuurvisie en het Milieueffectrapport te vinden.



Provincie Noord-Brabant