Gemeente 's-Hertogenbosch

13-05-2009
Wijkplan voor Boschveld

Inspraakavond maandag 18 mei 19.30 uur, Brabanthallen

Samen met bewoners, wijkraad OBB, Zayaz en BrabantWonen is intensief gewerkt aan het Wijkplan voor Boschveld. Boschveld moet plaats gaan bieden aan jonge gezinnen, kleine huishoudens, jongeren, ouderen en gezinnen van allochtone afkomst. Het geeft de aanpak aan van de wijk in de komende jaren.

Inspraakavond
Op maandag 18 mei is de inspraakavond. Deze start om 19.30 uur in de Brabanthallen. Het Wijkplan ligt ook ter inzage in het Stadskantoor en in de wijkwinkel Boschveld aan de Edisonstraat 28 tot 15 juni. Een schaalmodel van de wijk (maquette) en panelen met informatie kan men bekijken in het winkelcentrum, Copernicuslaan 316 A. Reacties op het plan kunnen ook schriftelijk worden ingediend bij de gemeente. Deze worden voorgelegd aan de raad. De raad legt met een besluit de hoofdlijnen van beleid voor de herstructurering van Boschveld vast.

Nieuwe Brede Bossche School
Op de plaats van de huidige school 't Boschveld wordt een nieuwe Brede Bossche School gebouwd. Het wordt een belangrijke plek in de wijk voor alle bewoners van Boschveld.

Echt hart voor de wijk
Uit de vele overleggen met bewoners bleek de wens voor een echt hart van de wijk. Een groen hart met gelegenheid voor Boschvelders om elkaar te ontmoeten en voldoende plek voor kinderen om te spelen. Dit vormt daarom de basis van het Wijkplan `Boschveld Beweegt'. In de komende 10 tot 15 jaar komen er 800 nieuwe woningen in Boschveld. Ze komen op de locaties van de Afvalstoffendienst, school 't Overpad en een deel van de woningen aan de Marconistraat. Hierdoor ontstaat er openheid in de wijk en komt er ruimte voor een echt Hart.

Ruim baan voor wandelaar en fietser
In het nieuwe Boschveld komt de auto op de tweede plaats. Doorgaand autoverkeer wordt zoveel mogelijk geweerd. Voetgangers en fietsers krijgen alle ruimte. De verbinding met de binnenstad wordt voor hen beter.