Universiteit Twente

Twente Academy helpt honderden scholieren door examens heen

Bezoekcijfers online leeromgeving exploderen in aanloop eindexamens

De online leeromgeving van Twente Academy trekt in aanloop naar de landelijke eindexamens hoge bezoekersaantallen: tot wel 1200 unieke bezoekers per dag die gemiddeld 18 minuten online blijven. Dit is niet het enige succes van Twente Academy, ook de jaarlijkse eindexamen- en bijspijkerkampen zijn populair bij scholieren en hun ouders.

Sinds 2006 bestaat Twente Academy. Twente Academy organiseert het hele jaar door bijspijkerkampen en huiswerkbegeleiding voor leerlingen uit het voorgezet onderwijs. Een populair onderdeel van Twente Academy is de Online Leeromgeving die scholieren kan begeleiden bij al de examenvakken. Zo bevat de Online Leeromgeving duizenden animaties, experimenteerruimtes en andere hulpmiddelen.

In aanloop naar de eindexamens, die op 18 mei beginnen, is de Online Leeromgeving een handig hulpmiddel. Scholieren kunnen hier bijvoorbeeld oefenexamens maken. Na afronding van zo'n examen krijgt de scholier feedback, met daarin de onderwerpen waarop hij of zij meer moet oefenen.

De website wordt goed bezocht, zo blijkt uit de statistieken. Maar nu, in de aanloop naar de examens, exploderen de bezoekerscijfers. De leeromgeving trekt nu dagelijks tot wel 1200 unieke bezoekers per dag, die 18 minuten online blijven.

Elk jaar stijgen de bezoekersaantallen vooralsnog. Vorig jaar had de site in de examenperiode nog maximaal 480 bezoekers per dag.

Ondanks de naam richt Twente Academy zich overigens niet alleen op Twentse scholieren. De bezoekers van de site komen uit heel Nederland.

Eindexamentraining

Op 18 mei starten de landelijke eindexamens. Tot die tijd organiseert de Universiteit Twente eindexamenkampen. Er zijn dit jaar drie kampen, twee zijn er inmiddels afgerond en het laatste vindt plaats van 11 t/m 16 mei. Tijdens deze kampen begeleiden studenten van de Universiteit Twente in totaal 120 middelbare scholieren bij hun voorbereiding op het eindexamen. Per dag wordt er 8 uur bijgespijkerd in kleine groepjes. De scholieren zijn echter niet alleen aan het leren. Er is ook tijd voor ontspanning. Zo zijn diverse ontspanningsactiviteiten en is er een uitgebreid avondprogramma met daarin ondermeer workshops, een avondje naar de bioscoop en nog veel meer activiteiten.

Voor scholieren die hun examens ondanks alle begeleiding toch niet hebben gehaald, is er van 19 t/m 22 juni nog een herexamenkamp. Kijk voor meer informatie over de kampen en huiswerkbegeleiding op http://www.twenteacademy.nl